Camper monteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Camper monteur?

Een camper monteur is gespecialiseerd in het onderhouden en repareren van campers. Daarnaast is een camper monteur verantwoordelijk voor het installeren van installaties zoals zonnepanelen, verwarmingsinstallaties, satellietantennes, navigatiesystemen, luifels en fietsendragers. Bij campers bestaat er een belangrijk onderscheid tussen het voertuig en het leefgedeelte. Het is daarom belangrijk dat een camper monteur aangemerkt kan worden als allround monteur en installateur. Andere werkzaamheden van een camper monteur kunnen zijn het inkopen en verkopen van campers of het verhuur klaar maken van campers. Een camper wordt door de meeste mensen gebruikt om op vakantie te gaan en heeft veel overeenkomsten met de caravan. Het grote verschil is dat de camper geen apart trekkend voertuig nodig heeft. Campers komen in alle maten voor en kunnen enorm verschillen in luxe en prijs. De meeste campers mogen bestuurd worden met het rijbewijs B, maar er zijn ook campers waarvoor het rijbewijs C of C1 nodig is. Campers zijn steeds populairder aan het worden en komen steeds meer voor. Een groot nadeel van campers is dat campers relatief kostbaar zijn in vergelijking tot de caravan. Omdat campers complexe voertuigen zijn is het belangrijk om onderhoudswerkzaamheden uit te laten voeren door gespecialiseerde camper monteurs. Het zijn de camper monteurs die beschikken over alle technische kennis, zodat campers op een veilige manier gebruikt kunnen worden. Campers zijn bijvoorbeeld voorzien van een gasinstallatie voor het koken. Het werken aan dit soort installaties moet uitgevoerd worden door gespecialiseerde monteurs. Als camper monteur zal je in de meeste gevallen werkzaam zijn als allround monteur. Dit houdt in dat een camper monteur ook werkzaam kan zijn als automonteur. Vanzelfsprekend bestaan er als camper monteur ook verschillende specialisaties. Het inbouwen van elektronica betreft bijvoorbeeld andere werkzaamheden dan het technische onderhouden van campers.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Camper monteur

Wat is het salaris en tarief van een Camper monteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Camper monteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Camper monteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Camper monteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl