Interieurarchitect

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Interieurarchitect?

Een interieurarchitect of binnenhuisarchitect is een architect die ingeschreven staat in het architectenregister. Het inschrijven in het architectenregister als interieurarchitect is alleen mogelijk met een afgeronde universitaire studie tot architect. Het beroep interieurarchitect betreft dan ook een beschermende titel, die niet iedereen zomaar mag voeren. De opleiding tot interieurarchitect is dezelfde opleiding als de opleiding tot architect, stedenbouwkundige of landschapsarchitect en is een masteropleiding. Zoals eerder omschreven mag niet iedereen zich zomaar interieurarchitect of binnenhuisarchitect noemen. Er zijn relatief veel adviseurs aan het werk op het gebied van inrichting, echter kunnen lang niet alle vakmensen aangemerkt worden als interieurarchitect. Vaklieden die niet staan ingeschreven in het architectenregister moeten dan ook aangemerkt worden als interieuradviseur en niet als interieurarchitect. De werkzaamheden die een interieurarchitect uitvoert gaan een stuk verder dan die van een interieuradviseur. Een interieurarchitect is bijvoorbeeld al met diverse tekeningen aan het werken en/of uitwerken voordat er gebouwd gaat worden en zal regelmatig met de opdrachtgever en de architect overleggen over stijl, vormgeving en kleurstellingen. Het in een vroeg stadium overleggen met de opdrachtgever en mogelijke architectuur is als interieurarchitect belangrijk, omdat deze dan beter kan begrijpen wat nu precies de bedoelingen en verwachtingen zijn voor het eindresultaat. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een architect bepaalde lichtinvallen wenst in het gebouw en de interieurarchitect hier dus rekening mee moet houden qua kleurstelling of de opstelling van meubels. Het beroep interieurarchitect is aan te merken als mooi beroep, omdat je iedere dag creatief bezig bent voor verschillende opdrachtgevers. Als interieurarchitect probeer je een passende inrichting te vormen, die past bij de rest van het gebouw.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Interieurarchitect

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Interieurarchitect

Wat is het salaris en tarief van een Interieurarchitect? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Interieurarchitect in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Interieurarchitect

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Interieurarchitect bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl