Boomkweker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Boomkweker?

Een boomkweker is een ondernemer die zich bezighoudt met boomteelt, wat betrekking heeft op tuinbouw. Bomen die gekweekt worden binnen de tuinbouw vallen onder noemer houtige gewassen. Het kweken van bomen wordt gedaan, zodat de bomen uiteindelijk verkocht kunnen worden als ze voldoende groot zijn. De bomen die een boomkweker kweekt worden doorgaans niet via veilingen verkocht maar aan vaste opkopers, zoals tuincentra of handelskwekerijen. Maar ook particulieren kunnen meestal rechtstreeks kopen van een boomkweker. Het kweken van bomen wordt meestal in de buitenlucht gedaan maar kan ook in kassen gedaan worden. De teeltwijzen die een boomkwekerij toepast zijn afhankelijk van de soort teelt, omdat deze per teelt kunnen verschillen. De teelt kan uitgevoerd worden in kassen, in potten of in de volle grond. Als een kweker in kassen werkt, zal het meestal om stekjes gaan, die later wel via een veiling verkocht worden. Het kweken in kassen noemt men ook wel containerteelt. Als bomen buiten op het land staan spreekt men eerder van een boomgaard. Andere benamingen voor een boomkweker zijn ook wel teeltchef en chef kwekerij. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een boomkweker het beste omschrijven als het kweken van bomen, het verzorgen van bomen en het handelen in bomen. Het beroep boomkweker moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat een boomkweker verschillende bomen kan kweken inclusief planten, zoals vruchtbomen, coniferen, vaste planten en heesters. Daarnaast werken niet alle boomkwekers in de volle grond. Een boomkweker kan ook stekjes kweken en vermeerderen in kassen. Het beroep boomkweker betreft een beroep waarbij specifieke bomenkennis belangrijk is.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Boomkweker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Boomkweker

Wat is het salaris en tarief van een Boomkweker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Boomkweker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Boomkweker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Boomkweker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl