Bouwend Noord

BedrijfBouwend Noord
ProfielDeze pagina is 29 keer bekeken.
AdresBloemakkers 3c
9461GX Gieten

0592 20 12 02
ContactStuur Bouwend Noord een bericht

Bouwend Noord

Profielpagina

Bouwend Noord

Bedrijfsinformatie

Bouwend Noord is een ervaren dakdekker in Drenthe, Groningen en Friesland. Het bedrijf voert verschillende dakwerken uit voor hellende en schuine daken. Het bedrijf is dus niet beschikbaar voor het plaatsen van dakbedekking voor platte daken. Maar kunnen wel volledig schuine daken renoveren, repareren en onderhouden. Een volledige dakrenovatie houdt in dat het volledige dak vervangen wordt. Dit begint bij een inspectie van het dak, hier wordt gekeken welke onderdelen van het dak allemaal vervangen moeten worden. Dit betreft ook de dakstructuur waaronder dakspanten en andere onderdelen van het dakframe. Als de dakstructuur van goede kwaliteit is kan dakisolatie geplaatst worden. Hierdoor blijft de warmte goed in de woning en zal het niet ontsnappen via het dak. Vervolgens wordt het onderdak geplaatst, een extra beschermlaag voor de dakspanten en isolatie tegen water en wind. Een dak moet nou eenmaal goed beschermd worden tegen water en wind om de levensduur te kunnen garanderen. Als het dak onvoldoende beschermt is en water kan de woning binnentreden dan spreken we van lekkage. Lekkage kan ervoor zorgen dat de muren, isolatie en constructie kan beschadigen, waardoor de levensduur afneemt. Bouwend Noord zorgt ervoor dat het volledige dak goed dichtgemaakt is en de woning is beschermd tegen weer en wind. 

Als het onderdak is geplaatst zullen de dakpannen vervangen worden. Dit houdt in dat het gehele dak wordt voorzien van nieuw dakpannen. Het type dakpannen wat geplaatst wordt is volledig afhankelijk van de wensen van de klant. De klant heeft ruim keuze uit verschillende soorten dakpannen. De populairste keuzes zijn betonnen dakpannen en keramische dakpannen. Binnen deze twee materialen die gebruikt worden is er weer keuze uit verschillende stijlen dakpannen. Op voorhand wordt bij de dakinspectie al gekeken of uw woning of bedrijfspand zijn karakter ontleed aan een specifiek type dakpannen. Mocht dit het geval zijn dan zal het bedrijf adviseren om dezelfde soort dakpannen weer terug te laten plaatsen. 

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat een dak niet volledig gerenoveerd hoeft te worden. In dit geval is het vaak voldoende om een dakreparatie uit te laten voeren. Het dak is de paraplu van de woning en zorgt ervoor dat de binnenmuren niet nat worden. Als er iets mis is met een dak, dan dient er snel gehandeld te worden. Hoe langer het vocht en water de woning in kan komen, hoe groter de schade zal zijn. 

Naast de renovatie, reparatie en het onderhoud van schuine en hellende daken kunnen klanten bij Bouwend Noord ook terecht voor een groen dak. Een groen dak draagt bij aan een beter klimaat en bevordert de biodiversiteit. Door planten en andere groene begroeiing op het dak te plaatsen krijgen nieuwe organismen de kans om zich hier te ontwikkelen. Dit wordt voornamelijk veel toegepast in stedelijke gebieden waarbij het groen in de omgeving ver te zoeken is. Een groen dak is een veilige haven voor beestjes en insecten om te overleven in steden. Tegelijkertijd is een het een natuurlijke vorm van isolatie wat ervoor zorgt dat uw dak extra bescherming biedt tegen het verlies van warmte. In de zomer is uw huis koeler en in de winter blijft uw huis warmer. Een aangenaam binnenklimaat. Naast de isolerende werking en een gepaarde besparing op de energierekening zorgt het ook voor een verbetering in het waterbeheer. Het vermindert luchtvervuiling en gaat overmatige hitte in steden tegen. In steden is het vaak warmer dan op bijvoorbeeld het platteland. Dit komt omdat steden voornamelijk uit steen bestaan en weinig groen bevatten. Open grond, bomen en planten dragen bij een schonere lucht en zorgen voor een afname van hitte. Door groene daken te plaatsen in steden gaat Bouwend Noord ook het hitte-eilandeffect tegen. Waardoor de stad minder warm wordt in het algemeen en vooral op extreme hete dagen.

Bouwend Noord kan alle onderdelen van schuine en hellende daken vervangen. Met meer dan 15 jaar ervaring als dakdekker in Drenthe, Groningen en Friesland weet het bedrijf voor elk probleem de juiste oplossing. Het bedrijf is gespecialiseerd in dakpannen vervangen, daken isoleren, dakreparatie, daklekkage, en dakonderhoud. Maar het bedrijf plaatst ook dakramen, dakgoten, dakkapelen en kunstof windveren. Met een dakraam is het mogelijk om meer licht op zolder of een andere ruimte van de woning te creëren. Hiernaast kan een dakkapel als uitbouw functioneren om extra vierkante meters van het woonoppervlak te benutten. Op zijn beurt kan dit leiden tot een stijging van de woningwaarde. In sommige gevallen is het dus een hele lucratieve maar ook praktische investering. In het dakkapel kunnen ook grote ramen geplaatst worden waardoor de voordelen van een dakraam en dakkapel samenkomen. Heeft u een schuin of hellend dak die toe is aan vernieuwing? Neem dan contact op met Bouwend Noord voor een professioneel en vrijblijvend advies op maat.

Beroep(en)

Foto(s)

Afbeelding van Bouwend NoordAfbeelding van Bouwend NoordAfbeelding van Bouwend Noord

Contact

Stuur Bouwend Noord een bericht

Mijnzzp.nl