Asbest Inventarisatie

BedrijfAsbest Inventarisatie
ProfielDeze pagina is 798 keer bekeken.
AdresHongkongstraat 5
3047 BR Rotterdam
ContactStuur Asbest Inventarisatie een bericht

Asbest Inventarisatie

Bedrijfsinformatie

Over ons

Asbestinventarisatie.nl is een initiatief van Kiwa Compliance, expert op het gebied van milieu- en gezondheidsvraagstukken. Sinds 1999 houden we ons bezig met risico- en compliancemanagement van gevaarlijke stoffen.

Kiwa Compliance is gespecialiseerd in asbest, brandveiligheid, gevaarlijke vezels, legionella, schimmels en luchtkwaliteit. Wij streven er naar dat iedereen kan leven en werken in een veilige omgeving, zodat niemand wordt blootgesteld aan gevaarlijke stoffen of een onveilige situatie die voorkomen had kunnen worden.

Asbest verwijderen

Hoewel al sinds de jaren ’30 bekend is dat het schadelijk kan zijn voor de gezondheid, duurde het nog tot 1978 voor het gebruik van wettelijk asbest werd aangepakt. Sindsdien wordt het gebruik van asbest steeds verder teruggedrongen. Zo geldt er sinds 1993 een totaalverbod op asbesthoudende materialen en is asbest voor particuliere gebruikers verboden sinds 1998.

Opsporen en herkennen van asbest

Gebouwen van vóór 1994 zijn asbestverdacht. Dat wil zeggen dat de kans bestaat dat er asbesthoudende bouwmaterialen zijn gebruikt. Uiteraard hoeft niet elk asbestverdacht bouwwerk ook daadwerkelijk asbest te bevatten, maar vanuit wet-en regelgeving is het wél verplicht om hierbij voorafgaand aan bouw- of sloopwerkzaamheden te (laten) onderzoeken of er asbest aanwezig is.

Asbesthoudende materialen hebben vaak een vezelachtige structuur. Dat is vooral goed te zien op breukvlakken en als het materiaal beschadigd is. De kleur hangt af van het bindmiddel van het betreffende materiaal. Zo is de onderlaag van vloerzeil vaak gebroken wit en is het asbesthoudende materiaal in vensterbanken grijs of zwart.

Beroep(en)

Foto(s)

Afbeelding van Asbest Inventarisatie

Contact

Stuur Asbest Inventarisatie een bericht

Mijnzzp.nl