Avatar van een anonieme gebruiker

Wees online zichtbaar en bouw als ZZPer je eigen WordPress-website!

Een eigen website is een must voor jou als zzp’er. Met een goede website ben je online goed zichtbaar en vindbaar. De realisatie van jouw digitale thuis hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. Met behulp van WordPress kun je zelf je eigen fraaie website bouwen en heb je geen programmeerkennis nodig. 

Al klikkend maak je binnen WordPress je digitale visitekaartje. Natuurlijk is het inschakelen van een WordPress-professional ook een optie. Hoe dan ook: als je een WordPress-website wilt, moet je over de onderstaande zaken nadenken.

Meest populaire cms ter wereld

Allereerst nog een stukje achtergrondinformatie: wat is WordPress ook alweer? WordPress is wereldwijd het meest populaire contentmanagementsysteem (cms). Steeds¹ meer websites draaien op WordPress. Vanuit een cms kun jij je eigen website beheren. WordPress dankt de enorme populariteit vooral aan z’n enorme gebruiksvriendelijkheid. Je kunt veel zelf doen en technische kennis niet eens verplicht. Teksten en afbeeldingen kun je met de zogenaamde Gutenberg-editor plaatsen op de plek waar jij maar wilt. Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat met WordPress, heb je wel drie vaste onderdelen nodig: hosting, domeinnaam en thema-inrichting.

Kies een domeinnaam

Hosting biedt jou een plek op het internet en met een domeinnam ben je bereikbaar. Hierbij plaats jij alle bestanden en afbeeldingen van je website op een server. Aan deze server hangt een IP-adres. De hosting van jouw website regel je via een hostingprovider. Vervolgens kies je een domeinnaam. Dit is de vertaling van het IP-adres, dus de url naar jouw website. Het is belangrijk om over de juiste domeinnaam na te denken. Een domeinnaam checken is de volgende stap zodra je een keuze hebt gemaakt. Is deze vrij? Mooi! Je kunt verder. Is de domeinnaam bezet? Denk dan na over een alternatief.

Bepaal een thema

Hosting en domeinnaam geregeld? Dan kun je daadwerkelijk de WordPress-website maken. Begin met de inrichting van de website. Die bepaal je door een thema te kiezen. Een thema definieert zaken als kleuren, lettertype, indeling en functionaliteiten. Deze kun je in het cms verder aanpassen. WordPress biedt gratis en betaalde thema’s aan. Gratis thema’s zijn deels aan te passen, betaalde thema’s hebben meer mogelijkheden en zijn kwalitatief beter. De keuze is reuze, want er bestaan duizenden thema’s. Voor ieder type website bestaat er wel een thema. Of je nu een webshop of restaurant hebt, voor iedereen zit er wat moois tussen.

Bron

¹) Brenda Barron (2020) 2020’s Most Surprising WordPress Statistics
https://www.whoishostingthis.com/compare/wordpress/stats/

Foto's

Reageren

Uw gegevens Verplicht

U bent niet ingelogd. U kunt inloggen of gratis registreren. Als u dat niet wilt, vragen wij u om uw gegevens in te vullen. Wij hebben in ieder geval uw mail adres nodig en de naam waarmee we u op Mijnzzp.nl mogen weergeven (uw 'scherm naam'). Het invullen van de andere gegevens is niet verplicht. U dient uw mail adres te bevestigen voordat u verder kunt.

E-mail adres Verplicht

Wij gebruiken uw mail adres alleen om met u te mailen. Als het nodig is om uw mail adres aan anderen door te geven, dan moet u daar iedere keer mee instemmen.

Scherm naam Verplicht

Dit is uw naam zoals wij die weergeven op Mijnzzp.nl. Vul NIET uw mail adres in.

Voornaam

Achternaam

Adres

Postcode

-

Woonplaats

-

Telefoonnummer

Onderwerp Verplicht

Vul het onderwerp van uw bericht in

Bericht Verplicht

Vul uw bericht in.

Bewijs dat u geen robot bent Verplicht

Mijnzzp.nl