Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Verhuizers

Je hebt plannen om een verhuisbedrijf te beginnen, maar hebt geen idee met welke kosten je te maken krijgt? Het opstarten van een bedrijf in de verhuissector vereist natuurlijk de nodige investeringen. In de eerste plaats moet je al denken aan transportkosten, want je hebt een verhuiswagen nodig.

Verhuiswagen kopen of leasen?

Wil je meteen met grote verhuizingen beginnen of richt jij je eerst op de kleine verhuizingen? Dat maakt nogal uit in de investeringskosten voor een kleine verhuiswagen of verhuisvrachtwagen. Heb je weinig geld om te investeren en is een zakelijk krediet bij de bank niet mogelijk? In dat geval heb je de mogelijkheid om een verhuiswagen te leasen. Je betaalt dan maandelijks een vast bedrag aan lease. Deze optie is ook mogelijk als je een starter bent en dus nog geen jaarcijfers hebt. De investering in transport is in elk geval een belangrijke kostenpost.

Overige kosten beginnen van verhuisbedrijf

Er zijn daarnaast nog meer kosten voor het beginnen van een verhuisbedrijf. Je verhuisbedrijf moet online te vinden zijn. Er komen dus kosten voor het laten maken van een website bij kijken. Ook moet je materialen inkopen, variërend van verhuisdozen in allerlei soorten en maten tot tiewraps. Denk ook aan kosten voor de boekhouding. Je hebt de keuze een boekhouder in te huren of het zelf te doen met bijvoorbeeld een boekhoudprogramma. Verder is het belangrijk om een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) af te sluiten. Om het werk van de verhuizing te verrichten, heb je hulp nodig. Daarom moet je ook nog aan arbeidskosten denken. Het draait bij de verhuizing om het laden, vervoer van verhuisgoederen en lossen. Daar zitten de belangrijkste kosten in als je een verhuisbedrijf gaat beginnen.

In samenwerking met kortpack.nl

Mijnzzp.nl