Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Nieuwbouw huizen in aanbouw

Voor jezelf beginnen is goed mogelijk

Wanneer je veel ervaring hebt als klusser, bijvoorbeeld omdat je als bouwvakker of elektricien bij een baas in dienst bent, is het tegenwoordig goed mogelijk een eigen klussenbedrijf te beginnen. Onderzoek naar startende klusbedrijven in de afgelopen jaren heeft aangetoond dat klussers die als zzp'er beginnen met hun kleine onderneming prima kunnen rondkomen. Maar daarvoor is het wel noodzakelijk dat je een goede service biedt, kwaliteitswerk aflevert en een klantenbestand opbouwt. Verder heb je natuurlijk de juiste spullen nodig voor jouw bedrijf, zoals goed gereedschap, machines, bouwsteigers, steigeraanhangers en beschermende kleding.

Wat heb je zeker nodig bij de opstart van jouw klussenbedrijf?

De belangrijkste zaken die je moet regelen bij de opstart zijn een eigen loodsruimte of werkruimte zien te krijgen, een goede bus kopen om gereedschap en bouwmaterialen mee te vervoeren en natuurlijk een of meer rolsteigers met steigeraanhangers aanschaffen voor klussen die je op hoogte uitvoert. Verder dien je over een uitgebreid assortiment gereedschappen te beschikken om jouw opdrachten goed te kunnen uitvoeren. Boormachines, waterpomptangen, een uitgebreide sleutelset, zaagmachines, goede hamers, schroevendraaiers, schuurmachines en natuurlijk de basic benodigdheden als pluggen, spijkermateriaal, schroeven in diverse soorten en maten: het kan niet gemist worden. Ten slotte: vergeet ook passende en goed sluitende werkkleding - uiteraard bedrukt met jouw bedrijfslogo - niet, zodat je veilig kan werken. Zoals handschoenen, stevige schoenen met verharde neuzen, een set overalls, veiligheidsbrillen en hoofd- en gehoorbescherming.

Zorg dat je in het begin stevig investeert in de opbouw van een klantenkring

Zeker in de eerste maanden en jaren maak je met jouw klussenbedrijf het verschil door kwaliteit te leveren, voor een scherpe prijs. Hiermee investeer je in een goede klantenbinding en zul je merken dat je door mond-op-mondreclame veel extra klanten gaat binnenhalen. Verzeker je er verder van dat je voldoende reclame maakt via drukwerk, internet en door op te vallen in de directe omgeving. Organiseer bijvoorbeeld een groot openingsfeest, waarbij je de lokale kranten, televisie, buurtgenoten, oud-collega's en eventueel de burgemeester of de wethouder uitnodigt. Zo vestig je direct alle aandacht op jouw bedrijf, op en positieve manier. Verder moet je natuurlijk zorgen dat jouw bedrijfsruimte cq. kantoor voorzien is van letterreclame en bedrijfsvlaggen en dat jouw busje duidelijk de naam van jouw onderneming laat zien, evenals contactinformatie zoals een website of mobiel nummer. Alvast heel veel succes met jouw bedrijf toegewenst, nu en in de toekomst!

Informatie aangeleverd door: steigervoorweinig.nl

Mijnzzp.nl