Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Winkel

Het kan je zomaar overkomen. Je bent aan het werk of loopt in de supermarkt en iemand raakt verwond of krijgt een hartstilstand. Als bedrijfshulpverlener ben je in staat om snel eerste hulp te verlenen als dat nodig is. Weet jij dan wat je moet doen? Is BHV voor ZZP’ers verplicht?

Nee. Als ZZP’er ben je geen werkgever. Maar, als je anderen over de vloer krijgt, bijvoorbeeld klanten, stagiaires, vakantiekrachten etc. heb je een zorgplicht. In dat geval moet BHV georganiseerd zijn. Dus als je absoluut alleen werkt, is BHV niet verplicht.

4 redenen om als ZZP’er een BHV cursus te volgen

Twijfel je nog of jij als ZZP’er nu iets ‘moet’ met BHV? We zetten de belangrijkste redenen om een BHV cursus te volgen voor je op een rij:

  • Zorgplicht niet werknemers

Ook al ben je geen werkgever, toch ben je in bepaalde situaties wél verantwoordelijk voor BHV, zoals we in dit artikel hebben uitgelegd.

  • Werken op locatie waar ook andere zzp’ers werken

Ook al ben je officieel niet verantwoordelijk voor BHV, hoe fijn is het dat je weet wat je moet doen in geval van nood?

  • Uitbreiden/groeien in de toekomst

Nu heb je misschien nog geen personeel, maar wat niet is kan nog komen. De BHV op orde hebben, is een investering in de toekomst.

  • Voorwaarde voor opdrachtgevers

Sommige opdrachtgevers eisen van opdrachtnemers dat ze een BHV certificaat hebben. Voorkom dat je een klus niet kunt aannemen omdat je nog geen BHV cursus hebt gevolgd.

In samenwerking met 101bhv.nl

Mijnzzp.nl