Team Mijnzzp

Kantoorgebouwen

Vandaag start de inschrijving voor het Klimaatkantoorfeest, een nieuwe energiebesparingswedstrijd voor kantoren, die loopt van november 2010 t/m maart 2011. Deze energy battle wordt georganiseerd omdat er in kantoren een enorme energiewinst te boeken valt, met vaak eenvoudige maatregelen. In deze spannende en inspirerende wedstrijd gaan kantoren met elkaar de strijd aan wie de meeste energiebesparing weet te realiseren. Maar ook leuke, creatieve activiteiten daaromheen scoren punten. Ieder kantoor kan meedoen; groot of klein, nieuw of oud. De winnaar gaat er vandoor met de titel Klimaatkantoor 2011 en een fantastisch personeelsfeest.

Een wereld te winnen

Het Klimaatkantoorfeest is opgezet vanuit de gedachte dat er nog enorm veel energie bespaard kan worden in alle 58.000 kantoren in Nederland. Gemiddeld verbruikt een medewerker op kantoor namelijk 1,5 keer zoveel elektriciteit als thuis. En 20 tot 55% van het elektriciteitsverbruik op kantoren vindt zelfs buiten kantoortijd plaats. Wanneer een kantoor kritisch kijkt naar verlichting, dan is alleen daarop soms al een energiebesparing tot 90% mogelijk.

De competitie

Allereerst draait het Klimaatkantoorfeest om het besparen op energieverbruik in en rond het gebouw en voor het vervoer. Daarmee dragen de deelnemende kantoren niet alleen bij aan de oplossing van het klimaatprobleem, ze geven ook concreet invulling aan hun MVO-beleid én besparen er kosten mee. Daarnaast levert het Klimaatkantoorfeest ook veel positieve energie op, omdat medewerkers en management op een gezellige, creatieve manier samen aan de slag gaan met energiebesparing. Zowel het isoleren van het kantoor, als het organiseren van een klimaatlunch of een groen personeelsuitje leveren dus punten op. De campagne loopt van 1 november 2010 t/m 31 maart 2011 en het winnende kantoor verdient een waanzinnig kantoorfeest, landelijke bekendheid en eeuwige roem als Klimaatkantoor 2011.

Bonuspunten bij snelle aanmelding
 
Ieder kantoor, groot of klein, groen of nog niet, huurder of eigenaar, kan meedoen. De kosten voor deelname zijn 10 euro per medewerker en de voorinschrijving is vandaag gestart op www.klimaatkantoorfeest.nl. Schrijft een kantoor zich in vóór 1 september 2010, dan levert dat direct al de eerste bonuspunten op.

Over de HIER Klimaatcampagne

Het Klimaatkantoorfeest is een initiatief van de HIER Klimaatcampagne, een campagne van ruim 30 maatschappelijke organisaties die samen werken aan de oplossing van het klimaatprobleem. De campagne is positief, oplossingsgericht en richt zich altijd op constructieve samenwerking met overheden, media, bedrijven en consumenten. Het Klimaatkantoorfeest is een 'zusje' van een andere succesvolle HIER-campagne: het Nationale Klimaatstraatfeest. In de afgelopen twee seizoenen deden inmiddels zo'n 8.800 straten mee aan deze aansprekende actie. Kijk voor meer informatie over de HIER Klimaatcampagne op www.hier.nu.

Mijnzzp.nl