Team Mijnzzp

Zonnepanelen

Wanneer het kopen van zonnepanelen uw interesse heeft gewekt, zijn er verschillende aspecten waar u op moet letten om er zeker van te zijn dat u een goede keuze maakt. Elk huis is anders en het is belangrijk om de zonnepanelen te kiezen die het beste zijn toegesneden op uw situatie en uw woning. Pas dan krijgt u een optimaal rendement.

Wat is uw voordeel van zonnepanelen kopen?

Er zijn meerdere redenen waarom mensen zonnepanelen kopen. Dit zijn de belangrijkste voordelen kort op een rijtje:

Financieel voordeel

  • Zonnepanelen leveren een duidelijke besparing op uw energierekening. Met 10 zonnepanelen kunt u zeker 500 euro per jaar besparen. Met een optimaal rendement kan dat nog meer zijn.

Minder afhankelijk van het energiebedrijf

  • Omdat u een deel van uw energievoorziening zelf opwekt, bent u minder overgeleverd aan de nukken en prijsstijgingen van energiebedrijven.

U helpt het milieu

  • Zonnepanelen zijn duurzaam. Het is pure groene energie en de zon is een onuitputtelijke bron. De productie van de zonnepanelen zelf kost natuurlijk energie, maar dit is binnen vijf jaar terug gewonnen. Dit zal in de toekomst waarschijnlijk nog sneller zijn, omdat het productieproces steeds efficiënter wordt.

Zonnepanelen werken altijd

  • Vaak wordt gedacht dat zonnepanelen alleen werken bij volle zon, maar de panelen nemen ook in de winter en bij bewolkt weer zonne-energie op.

Groene energie zonder overlast

  • In tegenstelling tot windenergie is zonne-energie geruisloos. Als de panelen eenmaal geplaatst zijn, merkt u er verder niks meer van.

Uw huis wordt meer waard met zonnepanelen

  • Door zonnepanelen op het dak stijgt de waarde van uw huis. Duurzame woningen hebben een hogere marktwaarde, juist omdat de nieuwe bewoners natuurlijk ook profijt hebben van het financiële voordeel in de energierekening.

Door Zonnepanelen te kopen, verdienen zich altijd terug

  • Het rendement kan verschillen, maar de investering in de zonnepanelen is absoluut na een aantal jaren terug betaald. Dit levert een grotere besparing op dan wanneer u uw geld wegzet op een spaarrekening.

Welk type zonnepaneel is het meest geschikt voor u?

  • Zonnepanelen hebben de toekomst en ze zijn uw investering dus meer dan waard. Er zijn meerdere soorten zonnepanelen om uit te kiezen. Niet alle zonnepanelen zijn gelijk qua rendement en ze worden dan ook verschillend gemaakt, samengesteld uit andere bouwstoffen.

Lees verder op zonnepanelengids

Zonnepanelen kopen:

Mijnzzp.nl