Team Mijnzzp

Zuidas Amsterdam

Ondanks de vele leegstaande vierkante meters in kantoorgebouwen, is er nog altijd een grote vraag naar kantoorruimte. Van de startende ondernemers is 77% procent op zoek naar een kantoor dat in alle gemakken voorziet. Dat blijkt uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijkingssite GoedkopeKantoorruimte.nl.

Vooral ZZP’ers voeren de druk op de markt hoog op. Deze groep ondernemers, die in vijftien jaar tijd is verdubbeld tot 800.000 zelfstandigen, is kritisch als het aankomt op het huren van kantoorruimte of een werkplek. Van de ondervraagden vindt 51 procent een flexibele huurtermijn een vereiste. Ook zegt 87 procent geen kantoor te huren zonder het snelste glasvezelinternet. Opvallende punten die als belangrijk aangegeven zijn; goede koffie, een designinterieur, inspirerende buren en ondersteunend personeel dat taken en zorgen uit handen neemt.  Waarbij de nadruk ligt op de juiste mix van deze factoren.

Jaap Dijkema, directeur van GoedkopeKantoorruimte.nl

“Zakelijke huurders kunnen ook meer eisen, omdat er veel leegstand is. Het is dus een combinatie van meer aanbod en een kritische vraag van de huurder. De huidige ondernemer onderscheidt zich graag met een mooie, creatieve werkplek. Bovendien is het ook nog mooi meegenomen als men zich kan omringen met andere succesvolle ondernemers.”

Ideale mix

Vierkante meters zijn tegenwoordig minder belangrijk. De huurders van deze tijd zoeken een aantrekkelijke werkplek en dat is meer dan ruimte voor een stoel en een bureau. Naast comfort op de werkplek zelf zoeken deze kritische huurders een ruimte in een interessante omgeving, van alle gemakken voorzien en het liefst in de buurt van de juiste collega-ondernemers. Dit niveau van ambiance, ligging en service zorgt ervoor dat het verhuren van kantoorruimte steeds meer overeenkomt met het runnen van een hotel.

Aanbod

Maar liefst vijftien procent van alle kantoren in Nederland staat leeg. Desondanks zijn er nog steeds ondernemers, en een groeiende groep ZZP-ers, op zoek naar een passende kantoorruimte of werkplek. Ook de gastvrijheid moet in orde zijn, aldus Patrick Mulder. Als directeur van Adfiliate B.V. heeft hij diverse werkplekken. “Verhuurders hebben een goed voorbeeld aan de hotels van CitizenM. Daar word je ontvangen door een ambassador, die proactief serveert en bovendien bijdraagt aan de veiligheid”.

GoedkopeKantoorruimte.nl

GoedkopeKantoorruimte.nl is dé vergelijkingssite voor alle te huur aangeboden kantoorruimte op de Nederlandse markt. Van een flexplek tot een zelfstandig kantoorpand, kantoorruimtes van verschillende aanbieders worden vergeleken op basis van de belangrijkste kenmerken voor de huurder. De website werd drie maanden geleden gelanceerd, en bracht sindsdien al honderden huurders en verhuurders bij elkaar. Volg de Pinterest van GoedkopeKantoorruimte.nl voor inspiratie.

Mijnzzp.nl