Team Mijnzzp

Coworking space

Als zzp’er bent u op uzelf aangewezen. Ideaal soms; zelf uw tijden indelen, zelf klussen/projecten aannemen of afslaan en zelf uw uurloon bepalen. Maar het heeft ook nadelen. Hoe dat gemakkelijk is op te lossen? Door te werken in een coworking space.

Een coworking space is een ruimte die je kunt huren waar andere zzp’er, startups of kleine bedrijven ook werken. In sommige gevallen huurt u een privékantoor, in andere gevallen alleen een werkplek. Zo bevindt u zich in een inspirerende werkomgeving en bent u onder de mensen. Dit heeft positieve effecten op uzelf en uw productiviteit.

Ontmoet nieuwe mensen
Om te beginnen met de meest voor de hand liggende reden: In een coworking space zijn andere mensen ook aan het werk. Natuurlijk werken jullie aan andere projecten en hebben jullie misschien zelfs een totaal andere markt waarin jullie werken. Dat is niet erg, want het sociale aspect is er toch en heeft voordelen. U kunt tijdens het werk netwerken met andere zzp’ers, samenwerken en elkaar helpen iemand ergens niet uitkomt. Dat heeft iedereen wel eens nodig, ook als eenmanszaak.

Productiever aan de slag
Waarschijnlijk kent u het wel; thuiswerken kan zorgen voor afleiding. Even vlug een was in de wasmachine doen, de vaatwasser uitruimen, enzovoorts. Onderzoek heeft aangetoond dat na elke onderbreking het zo’n 7 tot 15 minuten duurt om u weer te kunnen concentreren. U verliest dus veel tijd met deze ‘kleine’ onderbrekingen, tijd die u beter in uw werk kunt stoppen.

Een coworking space is een dynamische plek, waardoor u energie krijgt om te focussen op het werk. De werksfeer zit er goed in en u hoeft zich alleen te richten op het project, zonder te multitasken met het huishouden. Daarnaast wordt u geïnspireerd door de mede-huurders en helpen jullie elkaar op een andere manier ergens tegenaan te kijken. Win-win dus!

Een coworking space is er in verschillende soorten en maten. Zo kunt u de werkplek vinden die het beste bij u past. Denk hierbij aan:

  • Een flexibele werkplek waarbij u komt en gaat wanneer u wilt en altijd op een andere plek zit. Hierbij betaalt u voor de uren gebruik
  • De vaste werkplek die altijd voor u klaar staat en waar u gedurende de hele week kunt werken als
  • Een combinatie van beide. U huurt een plek en kunt de hele week terecht in de coworking space, alleen kan is dit iedere keer een andere werkplek.

Toch liever eerst uitproberen? U kunt in de meeste gevallen een kantoor voor een dag huren en soms zelfs gratis uitproberen! Dan weet je daarna gelijk of het iets is voor uw eenmanszaak.

Mijnzzp.nl