Avatar van Team Mijnzzp

Wegens de aanhoudende stroom enthousiaste bezoekers is de tentoonstelling Berlage godfather of Dutch Design verlengd. De expositie toont de relatie tussen de ontwerpen van HP Berlage en het tegenwoordige Dutch Design. Berlage godfather of Dutch Design is nog te bezoeken tot en met 29 mei 2016 in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

De tentoonstelling toont authentieke meubels en objecten van Berlage en meer dan 30 Nederlandse ontwerpers. De selectie leidt tot verrassende en inspirerende combinaties en toont aan dat Berlages uitgangspunten springlevend zijn in het internationaal geroemde Dutch Design. Recent maakten de prototypen van Marleen Kaptein, Wieki Somers en Alexander Pelikan veel indruk op de vakbeurs Salone del Mobile in Milaan. 

Speciaal voor de verlenging is de collectie uitgebreid met het meest recente werk van Chris Kabel dat hij in samenwerking met het jonge merk Labelbreed en steenfabriek Sint Joris ontwikkelde. Het is een keramische bank, opgebouwd uit geglazuurde, taps toelopende bakstenen. In de expositie vormen de Berlage blauwe elementen een cirkelvormige bank, die een centrale plek inneemt in de opstelling.

Chris Kabel studeerde in 2001 af aan de Design Academy in Eindhoven en heeft sindsdien gewerkt met diverse labels, architecten en culturele instituten en trekt de aandacht door het toepassen van verrassende technieken en materialen. Zijn werk is te zien in het MOMA te New York en het Stedelijk Museum Amsterdam en vanaf deze week in de Beurs van Berlage.

Algemene informatie

Berlage godfather of Dutch Design is nog te zien t/m 29 mei 2016 in de Beurs van Berlage, Damrak 243, Amsterdam. Dagelijks geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur. Entree: € 7,50, kinderen tot 16, 65+, studentenkaart: € 5,50. Toegangskaart inclusief consumptie in Grand Café Beurs van Berlage. Speciale kortingstarieven voor groeps- en schoolbezoeken.

Berlage godfather of Dutch Design is een initiatief van de Beurs van Berlage in samenwerking met Stichting Zetel.

Mijnzzp.nl