Team Mijnzzp

Nieuwbouw

Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) is een keurmerk dat sinds begin 2009 zowel de kwaliteit van de woningtaxatie als de taxateur bewaakt. Dat betekent dat de taxateurs en taxatierapporten streng worden gecontroleerd. Niet iedere taxateur kan zich zomaar aansluiten bij het NWWI. De taxateur moet aan strenge voorwaarden voldoen omdat het NWWI de consument en geldverstrekker zekerheid wil bieden over de waarde van de woning. Sinds September 2009, is VBO-taxeur Mariska van Hooft te Tilburg aangesloten bij het NWWI. Met succes. Deze week meldde dit lokale kantoor uit Tilburg het 100ste taxatierapport aan.

VBO-taxateur Mariska van Hooft: “Voor de aan- of verkoop van een woning heeft de consument een taxatierapport van de woning nodig. Maar ook bij bijvoorbeeld verbouwing of het oversluiten van de hypotheek moet de waarde van de woning bekend zijn. Een betrouwbaar taxatierapport is daarbij zeer belangrijk. Steeds meer geldverstrekkers eisen zekerheid over de taxatie door op een goed onderbouwd rapport te staan. Ook de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen die NHG (Nationale Hypotheekgarantie) toekent, stelt hoge eisen aan een taxatierapport. Daarom mag alleen een klein aantal taxatie-instituten, waaronder het NWWI, taxatierapporten opstellen ten behoeve van NHG.”

Kiezen voor zekerheid en transparantie

De bij het NWWI aangesloten taxateur is verplicht het taxatierapport volgens uniforme en strenge richtlijnen op te stellen. De taxateur moet een heldere onderbouwing geven van de getaxeerde waarde. Zo is het voor de consument duidelijk zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Het NWWI controleert de taxatie zodat er zekerheid is over de kwaliteit en objectiviteit.

Waarom is Tilburg Taxatie bij het NWWI aangesloten?

Mariska van Hooft: “Het NWWI bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur door voortdurend te controleren. En omdat de taxateur verplicht is zijn taxatie goed te onderbouwen, is ook voor de klant zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Een NWWI taxatie beschermt de klanten zo tegen een onjuiste waardebepaling.”

Wat is de werkwijze van het NWWI?

Mariska van Hooft: “Taxaties met een NWWI-keurmerk zijn opgebouwd via een heldere methode. Het NWWI heeft daarvoor betrouwbare taxatieproducten ontwikkeld. De taxateur toetst de waarde van de woning aan de hand van drie verschillende waardebronnen en geeft precies aan in welk opzicht de woning daarvan afwijkt. In een overzichtelijk en begrijpelijk taxatierapport lezen klanten dit allemaal terug.”

Tilburg Taxatie is een onafhankelijk taxatiebureau en wordt gerund door Mariska van Hooft, gecertificeerd Register Makelaar Taxateur onroerende zaken. Tilburg Taxatie is gespecialiseerd in woningtaxaties en heeft als werkgebied regio Tilburg en omstreken.

Mijnzzp.nl