Team Mijnzzp

Tentoo

Amsterdam, 1 september 2020 – Tentoo, onderdeel van Brisker Group, stelt het online opleidingsplatform Academy for Flex beschikbaar voor alle 7.500 werknemers die via een uitzendovereenkomst in dienst zijn. Alle flexwerkers krijgen via Academy for Flex de mogelijkheid zich bij te scholen via het platform en hebben nu toegang tot ruim 300 gratis online trainingen en ruim 500 micro-learnings. Hiermee stimuleert Tentoo duurzame inzetbaarheid van haar werknemers.

Bij- en omscholing wordt met de huidige spanning op de arbeidsmarkt steeds belangrijker. Volgens recente cijfers van het CBS daalde het aantal werknemers met een flexibel contract tussen april en juni met ruim honderdduizend. In totaal zijn er afgelopen kwartaal 322.000 banen verdwenen in Nederland. Tentoo stimuleert werknemers om nieuwe vaardigheden te leren met Academy for Flex, waardoor ze duurzaam inzetbaar zijn. Er zijn ruim 300 gratis trainingen te volgen in verschillende categorieën waaronder Arbo & Veiligheid, Communicatie en Automatisering & ICT.

Michiel Poppelier, learning & development manager bij Brisker Group: “Door het leren van nieuwe vaardigheden via Academy for Flex vergroten mensen de kans op het vinden of behouden van een baan. Algemene vaardigheden die in deze tijd belangrijk zijn om te ontwikkelen zijn bijvoorbeeld virtueel vergaderen en samenwerken op afstand. Maar ook specifieke vaardigheden gericht op omscholing naar een andere branche zijn heel waardevol. Denk aan de vele werknemers uit de evenementenbranche die vrijwel allemaal zonder werk zitten: door te werken aan computervaardigheden als Excel of PowerPoint kunnen zij zich nu ook richten op administratieve functies.”

Naast het breed toegankelijk maken van Academy for Flex, stelt Tentoo tot en met 31 december ook kennisvouchers beschikbaar voor nieuwe klanten. De hoogte van de vouchers varieert tussen de €250 en €15.000, afhankelijk van de loonsom. Ze kunnen direct ingezet worden bij externe opleidingsinstituten om medewerkers duurzaam inzetbaar te houden.

Mijnzzp.nl