Avatar van Team Mijnzzp

De grootste startup competitie van Noord Nederland is donderdagavond met veel enthousiasme van start gegaan

De strijd om de Young Business Award 2016 is op 14 april van start gegaan in Hoogeveen. Gedeputeerde Hink Brink verzorgde de kick-off van de avond door de derde OndernemersFabriek in Drenthe feestelijk te openen. Na de opening van de OndernemersFabriek liep de avond door in de eerste voorronde van de Young Business Award. “Het was een geweldige avond met alle complimenten voor de organisatie” aldus Henk Brink.

De winnaars van de avond en daardoor de eerste finalisten van de Young Business Award 2016 zijn EC2C uit Hoogeveen en Athom uit Enschede. Zij zijn de eerste deelnemers die zich kunnen voorbereiden op de finale die plaats vindt op 14 juni in het Atlas Theater in Emmen. In de finale strijden zij tegen elkaar én vier andere deelnemers. De vier andere deelnemers zijn nog niet bekend en zullen hun finaleplek moeten verdienen tijdens de resterende twee voorrondes in Emmen of Assen. De winnaar van de Young Business Award 2016 gaat naar huis met de prachtige kristallen award en de prijzenpot ter waarde van 12.500 euro.

Niels Palmers (voorzitter van de stichting Young Business Award) kijkt terug op een geslaagde avond. "Het was fantastisch. Het was een volle bak met 125 bezoekers. Er zaten mooie en kansrijke bedrijven tussen met sterke pitches." Het evenement van afgelopen donderdag was niet mogelijk zonder de unieke samenwerking tussen lokale en provinciale partijen. Het resultaat was een spraakmakend programma waarin alles draaide om het verbeteren van het startersklimaat. De samenwerking tussen Stib Hoogeveen, De Compaen, Rabobank, Young Business Award en de Ondernemersfabriek Drenthe moet ervoor zorgen dat het in Hoogeveen de komende jaren gaat bruisen op het gebied van startups.

De andere voorrondes van de Young Business Awards vinden plaats in Emmen en Assen. In Emmen is de voorronde op maandag 25 april om 19:00 uur bij het Kennispoort Drenthe en in Assen vindt de voorronde plaats in de Nieuwe Kolk op maandag 9 mei om 19:00 uur. Aanmelden als bezoeker kan via de website www.youngbusinessaward.com.

Mijnzzp.nl