Team Mijnzzp

Wonderwoods

Spaces, aanbieder van inspirerende werkplekken en moderne vergaderruimtes aan professionals en bedrijven, heeft een langjarig huurcontract getekend voor 5.700 m² in Wonderwoods in Utrecht.

Amsterdam, 16 april 2019 - Wonderwoods bestaat uit twee duurzame, groene torens voor wonen en werken. Het gebouw wordt in 2022 opgeleverd in het nieuwe, te transformeren Beurskwartier naast Station Utrecht Centraal. Toren I, ontworpen door de Italiaanse architect Stefano Boeri, heeft een groene gevel waarin diverse bomen en struiken afkomstig van de Utrechtse Heuvelrug zijn verwerkt. Toren II, naar een ontwerp van MVSA Architects, heeft de natuur in atria, binnentuinen en dakterrassen geïntegreerd. Spaces vestigt zich op de 2e en 3e verdieping van Toren II. Spaces past goed in de duurzame visie van de gecontracteerde belegger a.s.r. real estate: wonen en werken in het groen én onderdeel van het mobiliteitsknooppunt van station Utrecht Centraal. Het ASR Dutch Mobility Office Fund heeft naast de kantoorruimte van circa 14.000 m2 in Toren II, het PlayLab van circa 2.400 m2, de onderliggende voorzieningen en parkeergarage met 160 parkeerplaatsen aangekocht.

Martijn Roordink, CEO en co-founder van Spaces: “Wij zijn er trots op dat we na Amsterdam, Den Haag en Rotterdam nu ook een Spaces in Utrecht openen. Wonderwoods is een prachtig gebouw met veel aandacht voor groen en design. Wij vinden het belangrijk dat werknemers zich prettig en geïnspireerd voelen. Met Spaces willen wij een werkomgeving bieden waar like-minded mensen elkaar kunnen ontmoeten. Een plek waar het bruist, waar je geprikkeld wordt door een prettig interieur. Kunst, planten, achtergrondmuziek en een goede verlichting dragen bij aan het creëren van de juiste sfeer. En natuurlijk mag een Barista-koffiebar niet ontbreken.”.

“Werknemers vinden een inspirerende werkomgeving erg belangrijk: uit eigen onderzoek, uitgevoerd door PanelWizard onder ruim 1.000 Nederlanders, weten wij dat tweederde (64,1%) van de Nederlanders het prettig vindt om de natuur te ervaren tijdens het werk en dat 80,6 procent gemotiveerder is om aan de slag te gaan in een frisse en mooie omgeving. Wonderwoods brengt de natuur naar de binnenstad, waardoor werknemers optimaal kunnen profiteren van de voordelen van de natuur, terwijl zij toch midden in de stad werken, vlakbij het treinstation en alle stadse voorzieningen. Wij denken hiermee de werkplek van de toekomst te creëren en wij zijn verheugd dat Spaces onze visie deelt, onderschrijft en zelf verder gaat uitwerken,” zegt Jason Blackmore, CEO van G&S Vastgoed – één van de ontwikkelpartners binnen Wonderwoods Development.

“Wij zijn zeer verheugd met Spaces als eerste huurder. Het concept van de flex-operator past perfect in deze eye-catcher in het stationsgebied van Utrecht. Zij zal er een bruisende en inspirerende werkomgeving creëren. Wonderwoods ligt op slechts twee minuten lopen van Station Utrecht Centraal en is een ideale plek voor zowel bedrijven als zelfstandige professionals.’’ zegt Pieter Vandeginste, fund director ASR Dutch Mobility Office Fund.

Spaces is commercieel bijgestaan door CBRE en op juridisch gebied geadviseerd door Dentons. Wonderwoods Development is bijgestaan door BNP Paribas Real Estate en JLL en op juridisch gebied geadviseerd door Nauta Dutilh.

Mijnzzp.nl