Avatar van Team Mijnzzp

Swis

Tijdens de Frisse Dingen Innovation Award 2017 is op 27 oktober SWIS, full service internetbureau uit Leiden, in de prijzen gevallen. In de halve finale heeft SWIS met de innovatieve routeplanner Fastned de publieksprijs gewonnen.

Frisse Dingen Innovation award

Voor de 2e keer is de Frisse Dingen Innovation award uitgereikt. Deze editie werd gehouden in De Fabrique in Maarssen en werd mede mogelijk gemaakt door Natuur & Milieu, Liander en Accenture. Na een stemronde tussen 20 duurzame projecten, gingen er 10 door naar de halve finale om voor de jury en het publiek te pitchen. Tijdens de halve finale is SWIS gekozen tot de winnaar van de Frisse Dingen Publieksprijs. Uiteindelijk gingen SWIS en twee andere projecten door naar de finale.

Fastned

De Fastned routeplanner (route.fastned.nl) voor elektrische auto’s is een intuïtieve manier om een reis te plannen. De slimme routeplanner Fastned toont bij welk laadstation elektrische autorijders moeten laden, om opgeladen bij de bestemming aan te komen. Door de routeplanner wordt een relatief nieuw fenomeen uit de wereld geholpen: range anxiety. Dit is de benaming voor de grootste angst van veel elektrische rijders: haal ik mijn bestemming wel? Strategie achter de routeplanner is dan ook om de angst weg te nemen en mensen zonder zorgen de auto in te laten stappen. Op die manier zal elektrisch rijden nog meer gestimuleerd worden.

De vakjury die bestond uit Atse van Pelt, Projectleider Energie bij Natuur & Milieu, Arjan Bakkeren, Strategie & Innovatie bij Liander en Pepijn Fluks, Manager Innovatie Realisatie bij Alliander waren erg te spreken over de innovatieve routeplanner, de pitch en demo. Naast een schitterende Award is vooral de erkenning van het publiek een bekroning op het werk van SWIS.

Duurzame online projecten

Naast Fastned heeft SWIS ook andere duurzame websites gemaakt, zoals voor NKL Nederlands Kennisplatform Laadpalen, Duurzame dozen van Doosopmaat.nl en Stichting HIER klimaatbureau, waar SWIS onlangs nog een Splash Award mee won.

Over SWIS

SWIS is een full service internetbureau uit Leiden en maakt online mogelijk sinds 1999. Het internetbureau helpt klanten online succesvol te worden en te blijven. De organisatie telt 30 gedreven professionals met een passie voor online. Vanuit de Leidse binnenstad worden alle ideeën vertaalt naar een nuchtere oplossing voor web en mobiel. En op het gebied van online marketing worden de klanten blijvend ondersteund.

SWIS winnaar Splash Awards

Mijnzzp.nl