Team Mijnzzp

ASUS

NIEUWEGEIN, woensdag 22 juni 2016 – Professionals die voor hun werk een computer gebruiken, willen liefst zelf kiezen (74%) welk merk en type ze gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek van DirectResearch dat ASUS Computers liet uitvoeren. Wanneer professionals een toelage krijgen van hun werkgever geven de meeste ondervraagden (38%) de voorkeur aan een laptop.

In plaats dat de werkgever bepaalt met welke laptop wordt gewerkt, geven de meeste professionals de voorkeur aan een toelage waarmee ze zelf een laptop kunnen uitzoeken. Tijdens hetzelfde onderzoek van DirectResearch bleek overigens dat de gemiddelde consument privé maximaal € 600 wil uitgeven aan een laptop.

Tablet voor spelletjes

De laptop heeft inmiddels de dominante plek ingenomen als basis-computer, zowel privé als zakelijk. Uit het onderzoek bleek overigens dat tablets hoofdzakelijk worden gebruikt voor ontspanning (spelletjes) en vooral worden gebruikt in de avonduren (89%).

De ‘vaste’ computer is thuis grotendeels vervangen door de laptop. De enige reden die nog wordt genoemd waarom wordt gekozen voor de desktop is het grotere beeldscherm. Dat die functionaliteit zo belangrijk is, sluit aan bij de trend dat steeds meer laptops met grote beeldschermen worden verkocht.

ASUS Computers is één van de grootste en bekendste (61%) produceren van laptops en tablets. Om te weten hoe ‘Nederland’  denkt over hun computer apparatuur en hoe daar gebruik van wordt gemaakt, is door DirectResearch onderzoek gedaan.

Mijnzzp.nl