Avatar van Team Mijnzzp

nooteboom

De stand van Nooteboom op de Bauma 2016 – stand FN 824/1 - staat vol met noviteiten. Blikvangers op de Nooteboom stand zijn de nieuwste Manoovr MPL semidieplader met 10 aslijnen en een Multidolly en de Pendel-X  Eurodieplader met de nieuwste generatie IF vaste Interdolly.

Wereldprimeur voor grootste 150 ton MANOOVR 3+7 met Multidolly

De introductie van de Manoovr MPL semidieplader in oktober 2015 was zeer succesvol. In slechts enkele maanden tijd zijn al ruim 250 Manoovr aslijnen verkocht en afgeleverd in een groot aantal landen in Europa. De voordelen van deze baanbrekende innovatie zijn voor veel vervoerders ronduit ideaal. Dit vanwege de extreem lage laadvloer van 780mm, de hoge toegestane aslast van 12 ton/aslijn, de enorme hoogteslag van 500mm, de zeer lange bandenlevensduur van minstens 300.000km en de gunstige total cost of ownership.

Moduletrailer

Op de BAUMA 2016 beleeft de 10-aslijnen Manoovr met afneembare Multidolly zijn wereldprimeur. Met een totaalgewicht van maar liefst 150 ton bij 80 km/uur, is deze MPL-150-37(V) op dit moment de grootste Manoovr semidieplader met het hoogste nuttig laadvermogen in het programma. De MPL met Multidolly is daarom ook een uitstekend alternatief voor een deel van de moduletrailers. Met als belangrijk voordeel de zeer eenvoudige bediening, het lage eigengewicht en de enkel of dubbel uitschuifbare laadvloer met eventueel extra verlengdelen.

Aanpasbare besturing

Niet alleen de besturing van het achterassenstel van de Manoovr kan bij het uitschuiven eenvoudig aangepast worden. Bij toepassing van een Multidolly biedt de MPL semidieplader ook nog eens de mogelijkheid om de besturing van de Multidolly hydraulisch aan te passen om de optimale besturing in-en uitgeschoven te kunnen waarborgen. De Manoovr loopt zowel in- als uitgeschoven perfect achter de trekker en heeft daardoor minimale bandenslijtage.

Belangrijkste voordelen Manoovr MPL met afneembare Multidolly

 • Stuuruitslag Multidolly 70 graden
 • Traploos hydraulisch verstelbare koppeldruk/aslast verhouding van 18t-30t bij 12t/aslijn
 • Geen kwetsbare componenten onder het chassis
 • Multidolly eenvoudig en snel afneembaar door unieke koppeling
 • Optimale besturing in zowel in- als uitgeschoven situatie vanwege variabele instelling
 • Optimale gewichtsverdeling voor/achter
 • Ondanks gering eigengewicht, zeer sterk laadvlak geschikt voor extreme belaadbaarheid

VASTE INTERDOLLY ‘IF’ VOOR EURO-PX DIEPLADER
Gewichtsbesparing 1000kg en 35 cm kortere inbouwlengte van de Interdolly

 

Een andere noviteit is de EURO Pendel-X dieplader met de nieuwste vaste Interdolly, type IF, die is voorzien van een eenvoudig in 6 standen mechanisch verstelbare koppeldruk. De Interdolly en de hydraulische zwanenhals vormen een geheel met als belangrijkste voordeel een aanzienlijke gewichtsbesparing van ca. 1 ton en een 35 cm kortere inbouwlengte van de Interdolly. De IF Interdolly is leverbaar met 1-, 2- en 3-aslijnen en met verschillende neklengtes voor een 6x4, 8x4 en 10x4 truck.

Belangrijkste voordelen vaste Interdolly IF

 • 1000 kg minder eigen gewicht
 • 35cm kortere inbouwlengte van de Interdolly
 • Verstelbare kopeldruk (30t – 18t)
 • 70 graden stuuruitslag
 • Eenvoudige bediening

Mijnzzp.nl