Avatar van Team Mijnzzp

Verkeersregelaar

Door de directie Opsporing van de Inspectie SZW is dinsdagmorgen in Haarlem een man aangehouden op verdenking van valsheid in geschrift en oplichting. De 41 jarige verdachte wordt verdacht van onder meer betrokkenheid bij het valselijk opmaken van aanstellingspassen voor verkeersregelaars. Het strafrechtelijk onderzoek wordt uitgevoerd onder gezag van het Functioneel Parket Amsterdam.

De verdachte zou de verkeersregelaars via zijn eigen onderneming hebben ingezet. Daarnaast wordt de man ervan verdacht de verkeersregelaars, waaronder een aantal uitkeringsgerechtigden, te laten werken zonder afdracht van belastingen en premies.

Tijdens de doorzoeking in de woning en een bedrijfspand van de verdachte werden onder meer administratieve gegevens en digitale gegevensdragers in beslag genomen ten behoeve van het onderzoek. Daarnaast is een hoeveelheid contant geld in beslag genomen. Het onderzoek is er ook op gericht om te achterhalen wat de verdachte heeft verdiend door de vermoedelijke fraude, want misdaad mag niet lonen.

Bij wegwerkzaamheden en verkeersincidenten moeten verkeersregelaars worden ingezet. Verkeersregelaars dienen naast een opleiding in het bezit te zijn van een geldige aanstellingspas van hun werkgever. Door personen zonder kwalificaties met een valse aanstellingspas in te zetten is er sprake van een ondermijning van de maatschappelijke- en verkeersveiligheid.

Mijnzzp.nl