Team Mijnzzp

Magento

Delft, 24 maart 2019 - Van alle Nederlandse e-commerce websites draait bijna een vijfde op het platform Magento, dat hiermee marktleider is in Nederland. OpenCart en WooCommerce bezetten de tweede en derde plek in Nederland. Dit en meer blijkt uit een onderzoek van Dutch-Tech Magazine, op basis van de meest recente data van BuildWith.

Magento domineert

Van de 66,865 websites in Nederland die e-Commerce inzetten, draait liefst 18,92% van de sites op e-commerce technologie van Magento (van Adobe). Dit zijn 12,651 websites, waarmee Magento overduidelijk het grootste marktaandeel heeft op dit gebied. Met 8,04% van de Nederlandse e-commerce sites komt open source e-commerce systeem ‘OpenCart’ op een tweede plek. Op nummer 3 staat WooCommerce met 6,58%. CCV Shop, PrestaShop en Lightspeed volgen, met respectievelijk 5,69%, 5,20% en 4,71%.

Shopify verrassing in de top 10

Een relatief onbekende (maar klaarblijkelijk opkomende) speler die verrassend genoeg in de top 10 e-commerce platformen van Nederland staat; is Shopify. Er zijn wereldwijd 768,675 live sites die Shopify gebruiken, waarvan er 3,008 in Nederland zitten. Shopify heeft laten weten dat, mede door het opkomende succes in Nederland, de website van het platform binnenkort ook in het Nederlands beschikbaar zal zijn.

Mijnzzp.nl