Team Mijnzzp

Sim only

Wil je voor bedrijf een zakelijk telefoonabonnement afsluiten? Je kunt dan ook een Sim Only abonnement zakelijk gebruiken, ook als dit een Sim Only abonnement voor particulieren is. We leggen je graag alles hierover uit!

Zijn er zakelijke Sim Only abonnementen?

Sommige providers bieden zakelijke Sim Only abonnementen aan. Er zijn echter meer particuliere abonnementen waar je uit kunt kiezen. Deze zijn vaak goedkoper. En het goede nieuws is: bij sommige providers kun je deze abonnementen voor Sim Only zakelijk óók gebruiken.

Waarin verschilt een zakelijk abonnement van een gewoon Sim Only abonnement?

Met een zakelijk abonnement kun je hetzelfde als een normaal Sim Only abonnement. Je krijgt bundels om te bellen, sms’en en internetten. Toch zijn deze abonnementen vaak duurder dan particuliere Sim Only abonnementen. Dit komt omdat je bij een zakelijk abonnement van je provider bepaalde garanties krijgt. Zo zijn storingen altijd binnen 24 uur verholpen. Daarnaast heb je vaak een persoonlijke aanspraakpunt bij de provider die jou en je bedrijf kent. Het verschil zit ‘m dus vooral in de extra service.

Hoe kun je een gewoon abonnement voor Sim Only zakelijk gebruiken?

Op zijn blog legt Simyo uit hoe je bij hun een abonnement voor Sim Only zakelijk kunt gebruiken. Deze Sim Only provider biedt geen zakelijke abonnementen aan, maar je kunt hier bijvoorbeeld wel elke maand de factuur krijgen. Zo is het makkelijk om de btw terug te vragen. Ook kun je de factuur op de naam van je bedrijf zetten. Op zijn blog legt Simyo uit waarom een particulier abonnement bij deze provider ook ideaal is voor zakelijk gebruik.

Wij lichtten alvast een tipje van de sluier op. Zo biedt Simyo onbeperkte belbundels aan, zodat je voor je bedrijf onbeperkt kunt bellen. Ook kun je jouw bundels maandelijks aanpassen en is het mogelijk om MB’s en minuten bij te kopen. Daarnaast is het mogelijk om abonnementen voor anderen te beheren. Handig om voor personeel zakelijke abonnementen af te sluiten en hier vervolgens de controle over te houden.

Het voordeel van Sim Only

Een Sim Only abonnement heeft als voordeel dat je er geen telefoon bij hoeft te kopen. Je kunt dus huidige telefoons gebruiken voor een zakelijk Sim Only abonnement. Dit scheelt weer in de maandelijkse lasten. Daarnaast kun je vaak bundels maandelijks aanpassen, waaronder bij Simyo, en heb je zo meer de controle over je abonnement. Verder is het meestal ook mogelijk om maandelijks opzegbare Sim Only te nemen. Je gaat hiermee dus geen verplichting voor de termijn voor je bedrijf aan.

Mijnzzp.nl