Team Mijnzzp

Zakenmensen

"Het is niet wie je bent, maar wie je kent"

Een goed persoonlijk netwerk is ook voor vrouwen van belang. Voor het bedrijf en voor je carrière. Door te netwerken kom je als ondernemer op een informele wijze in contact met potentiële klanten, maar ook voor je loopbaan is netwerken van belang. Binnen je CV wordt daar op gelet door aspirant werkgevers en door headhunters. Sommigen zeggen, het is niet `wie je bent', maar `wie je kent'. Daarom www.AlleVrouwenNetwerken.nl ", aldus Vreneli Stadelmaier, directeur van SheBusinessConsult.( www.shebusinessconsult.nl )Een landelijke organisatie gericht op retentie, re-integratie en outplacement van hoogopgeleide vrouwen.

Bewegen tussen mannen

Stadelmaier: We stellen vast dat niet alle vrouwen de waarde van netwerken inzien, of ze hebben moeite om zich daar met een glas in de hand, als een van de weinige vrouwen, te manifesteren tussen al die bedreven mannelijke netwerkers. Maar ook zeer regelmatig moeten we uitleggen dat virtuele netwerken vandaag de dag van groot belang zijn binnen je loopbaan of ondernemerschap. We geven daarom vaak een boekje over netwerken via LinkedIn aan onze klanten mee. Natuurlijk is het ook goed om regelmatig de verschillende zakelijke (lokale) netwerken te bezoeken. Maar als vrouw voel je je niet altijd op je gemak op zo'n bijeenkomst. Niet alle vrouwen hebben het lef om op wildvreemde mannen af te stappen. De speciale netwerken voor vrouwen zijn dan een uitstekende, vaak plezierige aanvulling. En ook zakelijk interessant.

Vele vrouwennetwerken

Er zijn vele netwerken voor vrouwen. Speciale netwerken vanuit een bepaalde branche, bijvoorbeeld voor Vrouwen in IT, in marketing of in de wetenschap. Er zijn netwerken voor vrouwelijke artsen,mediamedewerkers en ondernemers. Maar ook bijvoorbeeld netwerken vanuit huidskleur en religie. En dan zijn er ook vele locale vrouwennetwerken. Het Internet platform, www.AlleVrouwenNetwerken.nl geeft een overzicht van het omvangrijke aanbod.
Gerubriceerd op locale netwerken, branche-netwerken, virtuele- en algemene netwerken. We hopen en verwachten en hopen dat dit overzicht er toe zal leiden dat meer vrouwen gaan netwerken.

Netwerken beheren zelf hun content op AlleVrouwenNetwerken.nl
 
SheBusinessConsult heeft een platform laten bouwen dat de netwerken in staat stelt zelf hun informatie aan te passen. Ieder netwerk wordt uitgenodigd een inlogcode aan te vragen waarna men zelf teksten en beeld kan aanpassen, inclusief een link naar de eigen site. Er zijn twee restricties: de netwerken moeten zich richten op vrouwen of duidelijk ambiëren meer vrouwen binnen hun netwerk te willen hebben. En het moeten zakelijk gerichte netwerken zijn. Dus de Vereniging van vrouwen van de Albanese keuken" en het "Netwerk van de gelukkige stofzuiger zul je te vergeefs zoeken op het platform, aldus Stadelmaier.

Mijnzzp.nl