Team Mijnzzp

Mensen op straat

Na eerdere verboden en een politieke lobby is de strijd om de culinaire wandelaar losgebarsten

De afgelopen tijd ontpopte zich ondergronds een illegaal culinair wandelcircuit. Tegen de corona regels in werden duizenden mensen - door heel Nederland - gemobiliseerd voor het lopen van culinaire routes. Waar WijnSpijs zich aan alle coronaregels hield, kwamen concurrenten op die illegaal evenementen organiseerden. Het organiseren van evenementen en het samenbrengen van mensen is door de noodwet en de corona regels verboden. Verschillende gemeentebesturen verboden daarom deze illegale culinaire wandel initiatieven.

Na een politieke lobby bij verschillende gemeenten zijn culinaire take away wandelingen - onder voorwaarden - toegestaan. Culinair wandelen mag wanneer elke vorm van organisatie wordt losgelaten: geen startpunt, geen tijdslots, geen vaste routes en geen registratie, geen alcohol nuttigen op straat, maximaal 2 personen of 1 huishouden.

Binnen dit kader is besloten de WijnSpijs Take Away Wandelingen te lanceren in 20 steden in Nederland. Hiermee steunen ze de Nederlandse horeca en bieden ze een veilige weekendactiviteit goedgekeurd door verschillende gemeentebesturen.

Wouter Dijkstra, Directeur van WijnSpijs.nl is blij dat gemeenten een faciliterende rol aannemen. De horeca steunen is keihard nodig zo bleek uit een eerder onderzoek over de schuldenberg van Nederlandse restaurants. Maar Wouter vindt het “onlogisch dat elke vorm van organisatie of crowd management wordt losgegelaten. Hierdoor is geen zicht op de culinaire wandelaars, routes of starttijden en dit is een potentieel risico.”

Mijnzzp.nl