Persberichten

Avatar van Team Mijnzzp

Ik ben Frits

Mensen die een lagere hypotheekrente willen, betalen hiervoor bij Van Lanschot een te hoge boete. Zo oordeelde het Kifid nadat Van Lanschot in hoger beroep was gegaan bij het klachteninstituut. Ikbenfrits roept de bank opnieuw op tot compensatie van alle gedupeerden.

Eerder dit jaar bracht Ikbenfrits al aan het licht dat Van Lanschot een oneerlijke manier van boeteberekeningen hanteert. Mensen die hun hypotheek willen oversluiten, of een renteconversie doen, betalen door deze rekenmethode veel te hoge boetes. Het gaat hier niet om een enkele fout, maar om boetes die systematisch verkeerd worden berekend. Niet alleen is dit in strijd met de AFM Leidraad, ook komt de bank de afspraken die ze zelf met hun klanten hebben gemaakt niet na. Dat bleek uit de uitspraak van het Kifid.

Na in hoger beroep te zijn gegaan bij het Kifid, heeft Van Lanschot een zaak omtrent boeteberekening verloren. Eerder viel de uitspraak van de geschillencommissie van het Kifid al in het voordeel van de consument. Ook de beroepscommissie van het klachteninstituut stelde de bank niet in het gelijk en oordeelde dat de consument gecompenseerd moet worden.

Lees het volledige artikel op: Ikbenfrits

Mijnzzp.nl