Persberichten

Avatar van Team Mijnzzp

HP Elite x3 breekt markt voor mobiel werken open op de startdag van Mobile World Congress 

Amstelveen, 21 februari 2016 – Vandaag onthult HP Inc. een nieuw platform voor de moderne, mobiele manier van werken waarbij productiviteit en flexibiliteit centraal staan. De HP Elite x3 vormt het middelpunt van het nieuwe mobiele ecosysteem van HP dat vanuit één device een brug slaat tussen phablet, laptop en desktopgebruik. Dankzij HP Workspace virtualisatietechnologie kunnen gebruikers alle volledige Windows 10 programma’s gebruiken.

"De markt voor zakelijk mobiliteit is klaar voor verandering en innovatie op deze schaal kwam niet eerder voor", zegt Dion Weisler, president and chief executive officer, HP Inc. "De HP Elite x3 is een revolutionair mobiel platform waarmee mobiliteit en IT op een zinvolle manier samenkomen. In nauwe samenwerking met onze partners ontwikkelen we de markt en zorgen we dat mobiele productiviteit of mobiel werken geen belofte meer is, maar realiteit."

De werknemer van vandaag wil een andere stijl van computing, maar wordt gedwongen om gebruik te maken van verschillende technologieën en apparaten. Met de HP Elite x3, sterke channel partners en innovaties van Microsoft, Qualcomm Technologies Inc. en Salesforce, brengt HP mobiliteit en productiviteit samen in slechts één apparaat.

Download beelden en datasheets

"Windows 10 is gebouwd in een tijd waarin personal computing steeds belangrijker wordt, waarbij jouw ervaringen, content en data altijd bij je zijn”, aldus Satya Nadella, chief executive officer van Microsoft. "Samen met partners zoals HP, Qualcomm en Salesforce richten we ons op de productiviteit van onze klanten, waar dan ook. Hiermee bouwen we aan onze missie om elk individu en elke organisatie in staat te stellen om meer te bereiken."

‘’De nieuwste processor van Qualcomm, gecombineerd met HP’s marktleiderschap, dragen bij aan de toekomst van computing’’, zegt Steve Mollenkopf, directeur van Qualcomm Incorporated. ‘’HP maakt innovatief gebruik van de Snapdragon 820 met LTE. Hierdoor zijn krachtige prestaties mogelijk in combinatie met een laag stroomverbruik. Zo ontstaat er op de HP Elite x3 phablet een ervaring die niet onderdoet voor die van traditionele pc’s.’’

‘’Snelheid is de nieuwe munteenheid van het bedrijfsleven en dwingt elke organisatie om zijn gebruikers uit te rusten met de juiste tools, zodat zij hun werkzaamheden overal en op elk gewenst moment kunnen uitvoeren’’, aldus Marc Benioff, voorzitter en chief executive officer van Salesforce. ‘’We zijn trots op ons partnerschap met HP en Microsoft om zo de kracht van de Salesforce1 app en ’s werelds beste CRM-platform voor iedere mobiele gebruiker beschikbaar te maken.’’

‘’HP werkt met korte lijnen en dat is in het ontwerp van de HP Elite x3 terug te zien’’, zegt Tom Richards, chief executive officer van CDW. “Opzichzelfstaand is het een geweldig device, maar wat de HP Elite x3 écht revolutionair maakt is het ecosysteem van accessoires. Dit systeem zorgt voor een uitstekende ervaring tussen verschillende computer platformen. Bovendien biedt het een oplossing die verder reikt dan BYOD en bijdraagt aan de ontwikkeling van mobiele workflow transformatie.”

De HP Elite x3 - een veelzijdig apparaat

De HP Elite x3 is de eerste in zijn soort.1 Een zakelijk mobiel apparaat dat zorgt voor een optimale computebeleving voor werken via phablet, laptop en desktop.2 Door gebruik te maken van Continuum in Windows 10, zorgt de HP Elite x3 voor zorgeloze multi-screen overgangen tussen telefoon en een desktop PC. Gebruikers kunnen de HP Elite x3 docken in een ecosysteem van accessoires waardoor een desktop/laptopbeleving ontstaat met behoud van on-the-go-productiviteit. 

Met deze functie kunnen gebruikers moeiteloos switchen tussen het gebruik van de HP Elite x3 als een desktop, laptop of mobiel apparaat, zo hoeven zij zich geen zorgen te maken over welk apparaat te gebruiken in welke omgeving. De HP Elite x3 maakt ook gebruik van biometrie om het toestel te ontgrendelen – hierdoor wordt een extra laag van bescherming toegevoegd voor zakelijke klanten. De HP Elite x3 heeft een prachtig design en is ontworpen voor de veeleisende gebruiker: IP67 stof- en waterdicht en getest om vallen van 1,2 meter te kunnen weerstaan.

"Uit feedback van klanten maakten wij op dat er een groep zakelijke klanten is die hun behoefte aan mobiliteit en productiviteit op pc-gebied nog niet ingevuld zien", zegt Michael Park, vice president en general manager Mobility, HP Inc. "De HP Elite x3 is de toekomst van computing - een apparaat dat kan fungeren als ieder apparaat: een moderne technologische oplossing voor werkplekken die in toenemende mate mobiel zijn in combinatie met grote voordelen voor IT-beheerders.”

De HP Elite x3 biedt een unieke computerervaring door gebruik te maken van de kracht van de Snapdragon 820 processor, Windows 10 Mobile3 met Windows Continuum2, de optionele HP Desk Dock en de optionele Mobile Extender. Hierdoor kunnen gebruikers werken waar en wanneer ze willen. Met het device kunnen gebruikers ook eenvoudig en snel opladen met Qualcomm® Quick Charge™ 3.0-technologie.

De Desk Dock biedt een complete desktop-ervaring voor de HP Elite x3. Het beschikt over een DisplayPort voor externe monitorondersteuning, twee aansluitingen voor een USB-A en een USB-CTM om de continuïteit van het bedrijf op pijl te houden en een Ethernet verbinding voor het naadloos opschalen van productiviteit. De dock ondersteunt de HP Elite x3 met of zonder een beschermende case.

De HP Mobile Extender zorgt voor een laptopervaring met behulp van een randloos design (near zero bezel) 12,5 inch HD scherm dat ongeveer 1 kg weegt. Voor extra veiligheid worden er geen gegevens opgeslagen op de Mobile Extender en alle apps, wachtwoorden en bestanden worden beheerd en opgeslagen op de HP Elite x3.

Nieuw niveau van Business Mobility met robuust ecosysteem

Ook maakt de HP Elite x3 het gebruikers mogelijk om te werken met hun favoriete en betrouwbare apps. HP Workspace4 – een applicatiecatalogus die door HP ontworpen is – geeft toegang tot gevirtualiseerde applicaties. Dit zorgt voor een naadloze app gebruikerservaring. HP Workspace op de HP Elite x3 creëert een gevirtualiseerde pc, zodat gebruikers toegang hebben tot de bedrijfscatalogus van x86 apps via een gevirtualiseerde oplossing. Bij gebruik van de Desk Dock en Mobile Extender profiteren gebruikers van snelle toegang tot hun gevirtualiseerde apps met een volledig toetsenbord- en muiservaring, hetgeen meestal niet beschikbaar is met een mobiel apparaat.

Het HP Elite x3 platform helpt bedrijven om te werken met slechts één apparaat. HP werkt samen met Salesforce, ’s werelds nummer 1 CRM platform.5 Salesforce1 heeft een nieuw CRM platform, dat gebruikers in staat stelt om hun bedrijf te runnen vanaf mobiele apparaten met krachtige tools die werken in de cloud, waardoor ze real time bij data kunnen, waar en wanneer dat nodig is. Nu kunnen vertegenwoordigers de HP Elite x3 en Salesforce1 gebruiken voor het beheren en updaten van hun klanten- en CRM-data waardoor het uitvoeren van kernactiviteiten sneller en mobieler wordt.

Maak van de wereld uw kantoor met nieuwe mobiele printers

HP kondigt ook twee nieuwe mobiele printers aan die de ultieme draagbaarheid voor mobiele zakelijke professionals leveren. De HP Officejet 200 en HP Officejet 250 mobiele all-in-one printers zijn compact, lichtgewicht en bieden een ultralange levensduur van de batterij, hoge printsnelheden en de beste in zijn klasse op het gebied van papierbesparing.6 De HP Officejet 200 maakt het printen van bedrijfszaken eenvoudig. Of dit nu van laptops, smartphones of tablets afkomt, met de Wi-Fi Direct7 hebben gebruikers draadloze verbinding, zelfs wanneer het netwerk niet beschikbaar is.8 9 De HP Officejet 250 is een mobiele alles-in-één printer voor gebruikers die behoefte hebben om te printen, scannen en kopiëren onderweg. De productiviteit gaat omhoog met de 10 pagina Auto Document Feeder (ADF). Daarnaast zorgen Bluetooth® Smart-technologie10 en Wi-Fi Direct voor eenvoudig draadloos printen. Beide printers zijn voorzien van een ingebouwde vervangbare batterij en power adapter. Ook ondersteunen de printers bij het opladen via AC en USB. HP is marktleider in mobiel printen en heeft diverse oplossingen om het printen te vereenvoudigen voor bedrijven en consumenten.

Prijs en beschikbaarheid

· De HP Elite x3 is naar verwachting deze zomer beschikbaar; de exacte prijs van het apparaat en het ecosysteem van accessoires en abonnementen wordt bij de beschikbaarheid bekendgemaakt.
· De HP Officejet 200 Mobile Printer is naar verwachting beschikbaar in mei voor € 279,- exclusief btw.
· De HP Officejet 250 Mobile All-in-One Printer is naar verwachting beschikbaar in september voor € 349,- exclusief btw.


Voor meer informatie over de HP Elite x3, bezoek www.hp.com/go/elitex3.

Mijnzzp.nl