Team Mijnzzp

Scootmobiel

De jonge ondernemer Erwin Miedema (destijds 29), startte in 2004 zonder enige zorgachtergrond, een nieuw concept in Nederland: kleinschalige exclusieve ouderenzorg in monumentale landhuizen. Nu, zeven jaar later, is zijn imperium Domus Magnus uitgegroeid tot een organisatie met 300 medewerkers en 15 miljoen omzet. Van de economische crisis merkt de particuliere woonzorgorganisatie voorlopig niets. In januari opent Miedema de deuren van een zesde locatie in Nederland.

Zijn verhaal maakt altijd veel los. Zo ook tijdens het gerenommeerde Seneca Congres in september van dit jaar in Berlijn. Hier bespraken de leiders in de zorg dit jaar de uitdagingen waar de zorgsector voor staat. Ook hier zorgde ondernemer Erwin Miedema (inmiddels 37) voor inspiratie met zijn verhaal. Als jonge consultant, zonder achtergrond in de zorg, ontwikkelde hij tijdens een studiereis naar Frankrijk een visie over hoe hij oud zou wil worden: samen met vrienden in een kasteel. Hij leende vervolgens in Nederland, op persoonlijke titel, 4 miljoen euro om een particuliere woonzorgorganisatie te starten. Een jaar later, in 2005, opent hij zijn eerste luxe woonzorgvoorziening: Landgoed Klein Engelenburg met 19 bewoners. 
 
Opvallend was dat zijn concept gebaseerd was op iets wat de reguliere sector al jaren tevergeefs probeerde: het scheiden van zorg en wonen.  Daarbij introduceerde hij de klantwens als leidraad voor alle keuzes binnen het bedrijf en zette met Domus Magnus een ‘lean’ organisatie op die winst maakt. Het bleek dus toch mogelijk de zorg te ontvlechten en terug te brengen tot het simpele product dat het hoort te zijn: aandacht voor de klant op het gebied van wonen, dienstverlening en zorg.
 
Terwijl de crisis elders in de reguliere zorg inmiddels voor de nodige consequenties heeft gezorgd, groeit de wachtlijst voor de vijf locaties van Domus Magnus in Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Brummen en Warsnveld. De particuliere woonzorgorganisatie Domus Magnus groeit stevig door met twee nieuwe locaties in 2011 en in datzelfde jaar een uitbreiding van Landgoed Klein Engelenburg met 14 appartementen. Daar komt per 1 januari 2012 nog een zesde locatie bij door de overname van Huis Welgelegen in Warnsveld. Het aantal werknemers stijgt eind van dit jaar naar 300. De omzet volgend jaar naar 15 miljoen. 
 
Sinds vier jaar staat investeringsmaatschappij Navitas Capital van Jan Zeeman als partner achter de organisatie. Miedema: De vraag naar nieuwe locaties is erg groot en we zijn dan ook voortdurend op zoek naar geschikte monumentale panden. Door de betrokkenheid van Navitas kunnen we sneller aan die vraag voldoen.

Mijnzzp.nl