Team Mijnzzp

Duitse vlag

Duitsland is de vijfde markt na de Benelux en Frankrijk en vertegenwoordigd nu al 20% van de omzet.

Amsterdam, 3 maart 2021 - Orderchamp kondigt haar uitbreiding aan in Duitsland. De Nederlandse startup voegt ‘officieel’ een vijfde markt toe na de Benelux en Frankrijk. Na een eerdere soft-launch, opent het bedrijf binnenkort een kantoor in Duitsland om de markt verder te veroveren. Retailers kunnen meer dan 1.500 verschillende Europese merken inkopen voor hun eigen (web)winkel. Merken krijgen op hun beurt via het platform toegang tot 25.000 retailers uit heel Europa.

Meer dan 150 Duitse merken

Het platform bevat een uniek, hoogwaardig aanbod van meer dan 125.000 producten, waaronder Home & Living, Eten & Drinken, Sieraden en Kids & Baby. Orderchamp selecteert daarbij zorgvuldig de merken en werkt uitsluitend samen met merken die aan bepaalde kwaliteitscriteria voldoen - zoals handgemaakt, natuurlijk, duurzaam of ethisch verantwoord. Hierdoor kunnen de retailers een bijzonder assortiment samenstellen dat zich onderscheidt van de massa. Het assortiment wordt continu uitgebreid en omvat inmiddels al 150 Duitse merken zoals Blomus, Kerbholz, G. Wurm, Meyco Baby en Hoff-Interieur.

"Het is voor ons belangrijk om alleen merken op het platform te hebben die passen bij onze visie. Retailers kunnen zich onderscheiden van de massa door ons zorgvuldig samengestelde internationale productaanbod. Op deze manier versterken we ook de lokale retail, die vooral geleden heeft onder de Corona-crisis. Duitsland is de grootste markt van Europa - minder dan twee jaar na onze oprichting is voor ons het moment aangebroken om verder uit te breiden in ons buurland! Het Duitse verkoopvolume is de afgelopen 3 maanden verviervoudigd en al 2.000 Duitse winkeliers kopen bij ons in. Om dit kracht bij te zetten voegen we maandelijks nieuwe collega’s toe aan het Duitse team en bekijken we momenteel verschillende kantoorlocaties”, aldus oprichter en CEO Joost Brugmans over de marktuitbreiding.

Ondersteunen van retailers in crisistijd

Zeker voor retailers die het door de huidige situatie moeilijk hebben, biedt Orderchamp tal van voordelen. Ten eerste is de registratie op het platform voor retailers geheel gratis. Anderzijds is de minimale bestelhoeveelheid voor producten lager dan bij andere aanbieders en worden de marges zeer goed onderhandeld, wat een lager bestelrisico en hogere marges betekent. Bovendien staat Orderchamp flexibele betaling toe tot 30 of 60 dagen. Bij bestellingen boven €250 neemt het platform de verzendkosten over - ook als de retailer bij meerdere merken tegelijkertijd bestelt. Daarnaast biedt Orderchamp retailers een integratie in hun eigen POS- en webshop-systemen.

Mijnzzp.nl