Team Mijnzzp

Emmen – Binnen een handomdraai alle berekeningen binnen handbereik. Dat is wat Berekenen.nl haar bezoekers biedt. De initiatiefnemers achter het concept zijn Daniel Hulsebosch, Stefan Kuhl, Tinus Bruins en Niels Palmers. Anderhalf jaar geleden werd het ‘non profit’ initiatief gestart met een tiental berekeningen. De teller staat momenteel op 623 berekeningen met duizenden bezoekers per dag.

Daniel Hulsebosch relativeert de hoge bezoekers aantallen “Het is niet gek dat er in deze periode van december het bezoekers aantallen zo gigantisch hoog is. De huurtoeslag, zorgtoeslag en zorgverzekering voor het komende jaar moeten nu natuurlijk berekend worden en men wil graag weten hoeveel belasting zij over hun salaris moeten betalen of wat ze terug kunnen ontvangen”. Het team achter berekenen.nl heeft de afgelopen anderhalf jaar langzaam gewerkt naar deze hoge bezoekers aantallen door veel aandacht te besteden aan SEO (search engine optimization) een methode om een zo’n hoog mogelijke positie in zoekmachines als Google te realiseren. “Het domein: ‘berekenen.nl’ helpt natuurlijk met het verkrijgen van een hogere positie in Google. Daarnaast hebben wij elke dag nieuwe content (tekst) op de responsieve website geplaatst om zo een hoge zoekpositie in Google af te dwingen”, aldus Stefan Kuhl. Niels Palmers voegt daar lachend aan toe: “Dat mag ook wel. The best place to hide a dead body is the second page of Google”. De 23 jarige studentondernemer Niels Palmers bedoelt hiermee dat het belangrijk is om op de eerste zoekpagina van Google zichtbaar te zijn, omdat tegenwoordig niemand meer op de tweede zoekpagina van Google kijkt. Niels Palmers: “Het is voor ons vrij simpel. Wij moeten met Berekenen.nl nummer één zijn en blijven in Google.

Ontstaan berekenen.nl

Berekenen.nl is ontstaan doordat Daniel Hulsebosch het domein berekenen.nl in zijn bezit had. Hier moest natuurlijk iets mee gebeuren aangezien er maandelijks 4,5 miljoen zoekopdrachten gerelateerd aan berekeningen zijn. Dus samen werd de website www.berekenen.nl opgericht. Al snel groeide de website uit naar een platform waar dagelijks duizenden mensen makkelijk en snel complexe berekeningen doen. “Door de overweldigende belangstelling zijn wij maar gaan investeren in het platform. Berekenen.nl groeit gigantisch snel. Het enige probleem wij al wel veel tijd en geld hebben geïnvesteerd, maar nu moeten kijken hoe we onze maandelijks kosten kunnen terug verdienen” aldus Daniel Hulsebosch. Het is nu aan het team om een businessmodel te ontwikkelen waarmee het ‘non profit’ platform renderend kan worden en de investeringen terug verdiend kunnen worden. Stefan Kuhl: “Wij werkten vanuit Webba al jaren met tevredenheid samen met Niels Palmers aan projecten als Taxiculinair en de stichting Young Business Award. Voor beide projecten zijn destijds creatieve businessmodellen ontwikkeld om de initiatieven rendabele te maken. Dit moet nu weer gebeuren”.

Toekomst: verschuiving van computer naar smartphone

De technische mannen, Stefan Kuhl en Tinus bruins van Webba, zien al jaren dat er een verschuiving gaande is van desktop naar smartphone gebruik. “Meer dan veertig procent van onze gebruikers zoekt momenteel via een smartphone zijn berekeningen op via onze website. Wij verwachten dat dit percentage volgend jaar met zo’n vijftig procent gaat groeien”, aldus Stefan Kuhl. Het doel is dat Berekenen.nl op 1 januari 2017 groeit naar 150.000 berekeningen per maand.

Mijnzzp.nl