Team Mijnzzp

EMMEN – Het is inmiddels nog geen zes weken geleden dat Niels Palmers, Roy Rocks en Stef Brandsema de Young Business Award For Students bedachten tijdens een creatieve vergadering. De nieuwe Award helpt studenten met een gaaf (bedrijfs)idee de transitie te maken naar daadwerkelijk een kansrijk businessmodel. Tijdens de finale van de Young Business Award For Students pitchen de studenten voor een investering van tweehonderdvijftig, vijfhonderd en maarliefst duizend euro. De stichting Young Business Award wil hiermee de studentondernemers een kickstart geven.

De studenten editie van de stichting Young Business Award komt volledig los te staan van de prestigieuze onderscheiding Young Business Award. Deze onderscheiding zal medio juni uitgereikt worden. In de periode van februari tot en met mei worden er voor de Young Business Award 2016 voorrondes verspreid in heel Drenthe georganiseerd om het ondernemerstalent uit heel Nederland te beoordelen. “Maar goed. Zover zijn wij natuurlijk nog niet. Tijdens een vergadering zo’n zesweken geleden realiseerden wij ons dat louter de onderscheiding ‘Young Business Award’ Drenthe niet structureel helpt aan ondernemersbloed en nieuwe bedrijven. De Young Business Award For Studenten gaat ideeën daadwerkelijk vertalen in nieuwe bedrijven”, aldus Stef Brandsema.

Unieke startupbootcamp

Het doel van de Young Business Award For Students is om studenten (of al bestaande bedrijven) die een gaaf idee hebben te koppelen aan studenten die graag willen ondernemen. De studenten gaan vervolgens een week lang (van maandag 23 tot en met vrijdag 27 november) aan de slag om de transitie te maken van dat gave idee naar daadwerkelijke een kansrijk businessmodel. In een week tijd legt de stichting Young Business Award samen met de studenten de basis om daadwerkelijk een lean- startup te runnen. Een leuk bedrijfsidee is natuurlijk één maar daadwerkelijk een startup runnen en laten groeien vraag om een breed spectrum aan competenties. Sessies als ‘playing lean’ geeft de studenten daadwerkelijk het gevoel hoe het is om een lean startup te runnen. Voor de Young Business Award For Students doen de mannen van de stichting Young Business Award een beroep op hun netwerk en worden er experts van Rotterdam tot Groningen ingeschakeld om de startup mentaliteit over te brengen op de Drentse studentenpopulatie. De studenten editie van de stichting Young Business Award is hiermee in Nederland een unieke startupbootcamp.

Infrastructuur voor startups

“Wij realiseren ons natuurlijk ook dat een kansrijke startup niet in één week geboren wordt”, aldus Roy Rocks. De Young Business Award For Students legt daarom in één week de basis. De studentondernemers worden vervolgens gekoppeld aan programma’s als De Noorderlingen, het Topprogramma (ik ben Drents ondernemer) en de Ondernemersfabriek. De Young Business Award For Students wordt hiermee de start van een nieuwe infrastructuur voor startende bedrijven in Drenthe. “Met de Young Business Award For Students helpen wij studenten van idee naar businessmodel. De andere programma’s helpen van het businessmodel daadwerkelijk een groeiend bedrijf te maken”, aldus Niels Palmers.

Aanmelden als deelnemer of bezoeker?

Als jij een gaaf idee hebt of als student graag wil gaan beginnen met ondernemen is het mogelijk om jezelf via de website van de Young Business Award For Students aan te melden voor de startupbootcamp bij Stenden Hogeschool in Emmen. Op dinsdag 1 december pitchen alle deelnemers in zestig seconden hun bedrijfsidee voor de jury van de Young Business Award For Students. Via de website is het mogelijk om jezelf als bezoeker gratis aan te melden voor de finale.

Mijnzzp.nl