Team Mijnzzp

Kantoorgebouw

Bouwfonds REIM en Honeywell hebben in mei een intentieverklaring getekend voor de verduurzaming van een kantoorpand voor de Rijksgebouwendienst, van energielabel G naar D. Hierbij is Honeywell verantwoordelijk voor de engineering en de begeleiding. Het bedrijf garandeert daarnaast een toekomstige energiebesparing.

Energielabel C of D

Rijksgebouwendienst huurt het pand aan de Haagse Neuhuyskade 40 van één van de fondsen van Bouwfonds Real Estate Investment Management (REIM). Sinds 1 januari koopt en huurt de Rijksoverheid alleen gebouwen die binnen twee jaar met twee labelstappen verduurzaamd zijn, of minstens label C hebben. De doelstellingen van Bouwfonds REIM sluiten daar naadloos op aan. `Ons streven is om gebouwen in onze fondsen binnen vijf jaar op energielabel D te hebben en gebouwen aan te kopen met minimaal label C', vertelt Anthony Gijsbers, directeur van Bouwfonds Real Estate Services.

ESCO: Energy Service Company

Het project Neuhuyskade is een nieuwe stap in verduurzaming van bestaande kantoorgebouwen. Bouwfonds REIM schakelt namelijk een Energy Service Company (ESCO) in: Honeywell Building Solutions, uitvoerder van gebouwbeheersystemen. Honeywell zorgt voor de benodigde technische kennis, ontwerpt en begeleidt de verduurzamingsmaatregelen en is verantwoordelijk voor de administratie. Het bedrijf garandeert de energiebesparing van 25 procent binnen de verwachte terugverdientijd van de installatiekosten. In de Verenigde Staten, Engeland en Duitsland zijn ESCO´s al ingeburgerd in de vastgoedmarkt.

Mijnzzp.nl