Team Mijnzzp

Beursgebouw

EMMEN – Na een spannende finale op dinsdag 19 mei in het voetbalstadion van FC Emmen is Bioboxx de grote winnaar geworden van de Young Business Award 2015. Bioboxx ging naar huis met een prijzenpakket ter waarde van zo’n twintigduizend euro inclusief de vijfduizend euro van de prijzenpot. De bezoekers van de Young Business Award selecteerde afgelopen dinsdag eTing als winnaar van de publieksprijs

De zes finalisten (Bioboxx, eTing, Lounge13, Roobeek Advies, SpotOn Wifi en Thuiszorgvinden.nl) gaven afgelopen dinsdag tijdens een bloedstollende finale van de Young Business Award één elevator pitch van 60 seconden. Waarbij op de achtergrond de klok langzaam wegtikte moesten de finalisten hun zenuwen ondercontrole houden om de jury en het publiek te overtuigen van hun startup. Direct na de elevator pitch kreeg elke finalist van de jury (bestaande uit Wim Beekman (juryvoorzitter), Peter van Dijk, Dènis Assen, Ronald Klarus en Roland Welles) een spervuur aan positief kritische vragen met als doel meer te weten te komen over de startups van de finalisten. Het publiek kon vervolgens via een stemkast, op basis van de prestaties op het podium, elke finalist door middel van een (school)cijfer op schaal van een tot en met tien een beoordeling heeft gegeven. De strijdt om de publieksprijs van de Young Business Award was ontzettend spannend en werd beslist met 0,05 % verschil van de stemmen in het voordeel van eTing.

De jury had tijdens de tweede editie van de Young Business Award ontzettend lastig met het kiezen van de winnaar. De jury heeft driekwartier een stevige discussie gevoerd om uiteindelijk een winnaar te kiezen. “Het niveau van de finalisten was dit jaar ontzettend hoog. In dat kader hebben wij tevens gekeken naar het ‘proof of concept’ oftewel welke startup zichzelf daadwerkelijk al bewezen heeft. Op basis hiervan hebben wij Bioboxx als winnaar gekozen. Bioboxx is een vernieuwend concept. Het is goed voor de werkgelegenheid en zij hebben van een idee naar een mooi bedrijf toegewerkt. We verwachten als jury dat Bioboxx over vijf jaar een gerenommeerd bedrijf is met meerdere werknemers”, aldus jury voorzitter Wim Beekman.

“We hebben Bioboxx op de markt gebracht als compacte, afbreekbare afvalbox en perfecte vervanger voor het traditioneel inzamelen van afval binnen bijvoorbeeld de supermarktbranche, horeca, zorg en overheid”, aldus Harry de Jonge. De winnaar Bioboxx heeft de finale van de Young Business Award trots verlaten met de prachtige kristallen award, waaraan een prijzenpakket gekoppeld is bestaande uit een bedrag van vijfduizend euro en prachtige prijzen in nature ter waarde van zo’n twintigduizend euro!

Foto 1: (Van links naar rechts)  Erik Ziengs (Tweede Kamerlid), Floor Masselink (Miss Fotogeniek), Peter Möhlmann (presentator), Harry de Jonge (winnaar Young Business Award) en Kim Groen (Miss Emmen).

Foto 2: (Van links naar rechts)  Floor Masselink (Miss Fotogeniek), Erik Ziengs (Tweede Kamerlid), , Peter Möhlmann (presentator), Harry de Jonge (winnaar Young Business Award), Wim Beekman (jury voorzitter) en Kim Groen (Miss Emmen).

Foto 3: (Van links naar rechts)  Floor Masselink (Miss Fotogeniek), Harry de Jonge (winnaar Young Business Award en Kim Groen (Miss Emmen).

Mijnzzp.nl