Team Mijnzzp

BP logo

Capelle aan den IJssel, 25 april 2017 - BP en TomTom Telematics hebben gezamenlijk een innovatieve oplossing ontwikkeld om kleine en middelgrote ondernemingen te helpen met tijdsbesparing en kostenreductie voor hun wagenpark. BP FleetMove is een eenvoudig ‘plug-in & go’ voertuigrapportage- en managementsysteem, speciaal voor kleinere wagenparken. De telematics-oplossing is nu beschikbaar voor BP Komfort tankpasklanten.

Een speciale BP-toevoeging aan het bestaande TomTom CURFER connected car-systeem met smart plug, helpt kleine en middelgrote bedrijven tijd en geld te besparen door hun brandstofverbruik- en voertuigdata in één gebruiksvriendelijke omgeving bij elkaar te brengen.

De voordelen van deze telematics-oplossing voor BP tankpasklanten zijn onder meer:

Tijdsbesparing – Om ondernemers en wagenparkbeheerders te helpen tijd te besparen, verzamelt BP FleetMove unieke brandstofverbruikdata, plus een groot aantal gegevens over rijgedrag en codes voor voertuigonderhoud, op één plek. Op deze manier kunnen de gegevens veel sneller geanalyseerd worden, zonder de noodzaak om handmatig cijfers van de kilometerteller of boordcomputer in te voeren.

Tankstation advies – Met BP FleetMove vinden chauffeurs onderweg snel het dichtstbijzijnde BP of ROUTEX-station. De telematics-app biedt informatie over het gehele BP-netwerk, met zo’n 350 strategisch gelegen tankstations in Nederland. Op deze manier kunnen chauffeurs tijd en brandstof besparen door de kortste route te nemen naar het eerstvolgende tankstation. Alle informatie is beschikbaar via een gebruiksvriendelijke smartphone app.

Kostencontrole – BP FleetMove maakt het eenvoudig om besparingsmogelijkheden voor operationele kosten te herkennen, dankzij een helder, gecentraliseerd overzicht van alle essentiële wagenparkdata. Ondernemers en wagenparkbeheerders kunnen een nauwkeurige inschatting maken van de brandstof-efficiency van hun voertuigen, dankzij exclusieve gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissies, brandstoftransacties en individuele chauffeurscores, bepaald door stationair draaien, remmen, versnellen en bochten nemen.

BP FleetMove is speciaal ontwikkeld door BP en TomTom Telematics om gebruikt te kunnen worden in alle personenauto’s gebouwd na 2004. Er is geen professionele installatie nodig. De TomTom CURFER is een compact plug-in & go-kastje dat simpelweg aangesloten wordt op de OBD-poort van het voertuig en zo alle essentiële data verzamelt.

Mijnzzp.nl