zzp boekhouder

Als zzp-er dient u aan alle voorschriften te voldoen om een getrouw beeld te geven van uw omzet, kosten en nettowinst.

U bent een model-ondernemer. U nummert uw verkoopfacturen, houdt een debiteurenadministratie bij en u zorgt ervoor dat uw kas niet negatief loopt. Bovendien declareert u uw privé-diners niet als zakelijke kosten. Kortom u bent trots dat u uw plicht vervult.

Als uw zzp-boekhouder de aangiften omzetbelasting (OB) op tijd indient en ook uw aangifte Inkomstenbelasting (IB) voor zijn rekening neemt, is er niets aan de hand. U betaalt uw Inkomstenbelasting en er is slechts een kleine kans dat de Belastingdienst een boekencontrole instelt bij uw onderneming.

Die kans op controle lijkt echter te stijgen. Niet omdat u omzet verzwijgt of aangiften te laat indient. Nee, de fiscus denkt via sociale netwerksites als Hyves en Facebook informatie te krijgen over de levensstijl van ondernemers.

De fiscus in België gebruikt Facebook al als hulpmiddel om de belastingaangiften van de Belgen te controleren. Staat u op Facebook afgebeeld met een gloednieuwe Bugatti Veyron EB16.4, dan rukt de fiscus in België uit.

De fiscus in Nederland checkt ook regelmatig de profielpagina's, van mensen naar wie onderzoek wordt gedaan.

Vooral Hyves en LinkedIn worden daarvoor gebruikt, omdat er veel informatie over het werk van mensen te halen is. De fiscus kijkt of alle genoemde activiteiten ook aan de fiscus zijn opgegeven.

Het is maar dat u het weet!

Voor meer tips over een degelijke boekhouding, kijk op
www.zzp-boekhouder.nl

Mijnzzp.nl