Informatie over Exact-Online

Boekhoudsoftware keuzewijzer

Team Mijnzzp

Boekhoudprogramma Exact Online

Exact Online is een boekhoudprogramma voor ondernemers in het MKB en voorziet in cloud business software. Accountants en boekhouders van ondernemers met Exact Online maken hier eveneens gemakkelijk gebruik van. Je hebt als zzp-er bij Exact Online verschillende producten om een keuze uit te maken, zoals Exact voor Boekhouden. Kom je er niet helemaal uit dan is er een handige keuzehulp beschikbaar om je te helpen de juiste boekhoudsoftware te kiezen. Naast een boekhoudprogramma is er bedrijfssoftware, zoals CRM en zijn er meer dan 200 apps voor koppelingen beschikbaar.

Exact Online: boekhoudprogramma voor mkb

De boekhoudsoftware voor ondernemers is een populair boekhoudprogramma. Het Exact Online boekhoudprogramma zorgt ervoor dat je als ondernemer winst behaalt, omdat je er tijd mee bespaart. Je bespaart door de slimme boekhoudsoftware tot wel 73% tijd op de gemiddelde tijd van bijna negen uur die ondernemers maandelijks aan de boekhouding besteden. Maak je gebruik van Exact voor Boekhouden dan is de kans dat je foutjes maakt minder groot en heb je een goede controle over de financiële situatie van je bedrijf.

Voordelen Exact Online

De slimme automatisering levert je een tijdsbesparing op, zoals door verwerking en herkenning van facturen. Daarnaast is het mogelijk dit boekhoudprogramma te koppelen met je bank. Heb je een boekhouder of accountant dan werk je met Exact Online gemakkelijk samen. Dit boekhoudprogramma is voor allerlei zzp-ers geschikt. Bijvoorbeeld ook wanneer je een webshop hebt of winkel met kassasysteem en deze wilt koppelen aan je boekhouding. 

Verder heb je het voordeel dat je uit verschillende boekhoudprogramma’s een keuze kan maken. Zo kies je bijvoorbeeld voor een eenvoudig basis boekhoudpakket of voor de meest uitgebreide boekhoudsoftware. Daarom is Exact Online Boekhouden net zo geschikt voor startende zzp-ers als voor groeiende bedrijven.

 • Slimme automatisering: facturen verwerken, koppeling met bank
 • Koppeling met CRM, kassasysteem, betaalmethodes en webshops
 • Gemakkelijk samenwerken met boekhouder of accountant
 • Boekhoudprogramma af te stemmen op onderneming

Exact Online Boekhouden abonnementen

Wil je gebruikmaken van Exact Online voor de boekhouding dan sluit je een abonnement af voor de boekhoudsoftware. Er zijn verschillende abonnementen om een keuze uit te maken, zoals:

 • Exact Online Boekhouden Essentials
 • Exact Online Boekhouden Plus
 • Exact Online Boekhouden Professional
 • Exact Online Boekhouden Premium

Exact Online Boekhouden Essentials

Ben je een startende zzp-er en verstuur je weinig facturen dan is dit een uitstekend boekhoudprogramma dat over essentiële functionaliteiten beschikt. De boekhoudsoftware voorziet in een administratie inclusief een gebruiker, maar deze opties zijn niet uit te breiden. 
De functionaliteiten van Exact Online Essentials bestaan uit een bankkoppeling, vijf gratis facturen per maand, basis boekhoudprogramma, app connectiviteit en CRM. De app is te gebruiken om met andere software te koppelen, zodat er automatische gegevensuitwisseling plaatsvindt. CRM maakt het mogelijk om relatiegegevens te beheren en gebruik je ook om offertes te maken.

Basis boekhouden

 • 5 gratis facturen per maand
 • Koppeling met bank
 • Connectiviteit applicatie
 • CRM voor relatiebeheer en offertes
 • 1 administratie, 1 gebruiker

Exact Online Boekhouden Plus

Exact Online voor Boekhouden kent ook een Plus abonnement dat je als ondernemer meer functionaliteiten biedt. Werk je samen met je boekhouder of voer je met een ander samen de administratie dan is dit een prima optie. Er is sprake van twee administraties en twee gebruikers en dit aantal is tegen betaling uit te breiden.

Je hebt de mogelijkheid om van vijf bankkoppelingen gebruik te maken, zoals met Bunq, Rabobank, ING en ABN Amro. Je mag tot 100 facturen per maand gratis facturen versturen. Daarnaast zijn er extra functionaliteiten, zoals kostenanalyse, budget, activa en valuta.

Geavanceerde boekhouding

 • Inclusief 2 gebruikers en 2 administraties
 • 5 bankkoppelingen
 • 100 gratis facturen per maand
 • Kostenanalyse
 • Budget
 • Activa 
 • Valuta

Kostenanalyse

De functionaliteit kostenanalyse zorgt ervoor dat je kan voorkomen dat de post uitgaven ongemerkt fors stijgt. Je krijgt hiermee meer inzicht in de financiële prestaties en kan de marges verbeteren door hoge kosten te voorkomen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met dit Plus abonnement van Exact Online opbrengsten en kosten toe te kennen aan kostenplaatsen en deze te vergelijken met de budgetten.

Budget

Ben je een ondernemer die met budgetten werkt dan is deze functionaliteit van het Plus abonnement ideaal. Het is mogelijk om hiermee onder meer op grootboekrekeningen te budgetteren en je begroting onder controle te krijgen. Budget voorziet in de mogelijkheid om meerdere budgetten te beheren.

Activa

Activa is een functionaliteit van Exact Online voor boekhouden waarmee je aan de hand van inkoopfacturen op een simpele manier productiemiddelen registreert. Er zijn meerdere afschrijfmethodes beschikbaar om een keuze uit te maken. Bijvoorbeeld op basis van een vast bedrag op via een lineaire afschrijving.

Valuta

Doe je internationaal zaken als ondernemer in andere valuta dan is dit een praktische functionaliteit. Je boekt bijvoorbeeld inkoopfacturen in een bepaalde valuta en de verkoopfacturen in een andere valuta. Daarbij is het mogelijk om met vaste of met variabele koersen te werken. Wil je weten wat een koerswijziging voor financiële gevolgen heeft dan kan dat op een gemakkelijke manier.

Exact Online Boekhouden Professional

Exact Online Boekhouden Professional voorziet in een uitgebreid boekhoudprogramma. Deze snelle en veilige cloud oplossing voor de boekhouding biedt alles wat je nodig hebt. Naast de functionaliteiten van het Plus abonnement maak je bij deze cloudoplossing gebruik van onbeperkte bankkoppelingen en onbeperkt gratis verkoopfacturen. Een extra functionaliteit betreft rekening-courant.

 • 2 gebruikers, 2 administraties
 • Bankkoppelingen onbeperkt
 • Verkoopfacturen onbeperkt
 • Rekening-courant

Rekening-courant

De rekening-courant functionaliteit van Exact Online Professional maakt het simpel om gedeelte kosten van de ene naar de andere administratie door te boeken. Dit geldt eveneens voor het doorboeken van onderlinge vorderingen.

Exact Online Boekhouden Premium

Exact Online heeft een nog uitgebreider boekhoudprogramma in de vorm van een Premium abonnement. Dit is de nieuwste innovatieve boekhoudsoftware van Exact Online en is geschikt voor groeiende bedrijven die met meerdere administraties werken. Dit boekhoudprogramma verschaft nog meer inzicht, er is meer volume beschikbaar en de boekhouding is nog efficiënter te maken met meer maatwerk. Dit abonnement inclusief 2 gebruikers en 2 administraties voorziet in de meest uitgebreide en geavanceerde boekhoudfunctionaliteiten. Het is onder meer mogelijk om debiteurenbeheer te voeren, maar ook om direct toegang tot alle data te krijgen met de MS Power BI Connector.

 • 2 gebruikers, 2 administraties
 • MS Power BI Connector
 • Debiteurenbeheer
 • Extra volume
 • HQ
 • Flow en flex

MS Power BI Connector

MS Power BI Conncetor voorziet in de mogelijkheid om via directe toegang tot alle datagegevens, deze te verwerken in rapportages. Je krijgt bij deze functionaliteit van het boekhoudprogramma overigens meerdere dashboards meegeleverd.

Debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer is een functionaliteit die te gebruiken is om bij het uitblijven van een factuur automatisch een herinnering te sturen. Dit aan de hand van slimme software. Het voordeel hiervan is dat debiteuren facturen sneller betalen zonder dat er sprake is van een negatief effect op de klantrelatie.

Extra volume

Als je te maken hebt met een hoog aantal transacties dan is het belangrijk om over meer volume te beschikken. Dat is precies waar Exact Online Boekhouden Premium in voorziet en dit boekhoudprogramma zorgt daarbij voor optimale prestaties.

HQ

De HQ-functionaliteit heeft betrekking op het voeren van meerdere administraties. Deze optie maakt het gemakkelijk om over verschillende administraties heen te werken.

Flow en flex

Flow en flex zijn twee aparte functionaliteiten. Flow voorziet in een slim automatiseringsproces, zodat het alleen nog nodig is om op uitzonderingen te sturen. Flex staat als functionaliteit van het boekhoudprogramma voor optimale flexibiliteit. Je kan de software afstemmen op jouw bedrijfsmatige manier van werken. Dit doe je door bijvoorbeeld zelf velden met logica te realiseren.

Exact Online Support Portal

Maak je gebruik van Exact Online dan is er een supportafdeling beschikbaar, die ondersteuning biedt om met het boekhoudprogramma aan de slag te gaan. Er is een uitgebreide kennisbank beschikbaar die te gebruiken is om snel antwoord op je vraag te vinden. Daarnaast biedt het Support Portal een optie om je vraag aan de actieve community te stellen.

Wil je jouw kennis vergroten dan is dat mogelijk met de beschikbare Training tracks. Of je volgt een van de training webinars die gericht zijn op het overdragen van kennis van een specifieke functionaliteit. Je hebt een Exact Online account nodig om toegang te krijgen tot het Support Portal en gebruik te maken van:

 • Trainingen en content op maat
 • Delen van ideeën
 • Toegang tot community 24/7
 • Chat starten met support

Exact Online gratis op proef

Wil je gebruikmaken van Exact Online? Probeer een van de boekhoudprogramma’s dan eerst gratis uit. De abonnementen Essentials, Plus en Professional zijn dertig dagen op proef gratis te gebruiken. Je hoeft alleen een account aan te maken om kennis te maken met alle mogelijkheden van Exact Online.

Na afloop van de gratis proefperiode heb je de keuze om een abonnement af te sluiten. Wil je dat niet dan stopt het Exact Online account na afloop van de gratis proefperiode automatisch. Je hebt geen creditcard nodig om de proefperiode te starten en krijgt direct toegang tot alle functionaliteiten van het betreffende boekhoudprogramma. Bovendien ben je niet gebonden aan enige verplichting als je gratis gebruikmaakt van Exact Online.

Wil je ontdekken of dit boekhoudprogramma voor jou de beste keuze is? Maak dan vooral gebruik van de mogelijkheid om Exact Online gratis op proef uit te proberen.

Mijnzzp.nl