Kachelbouwer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Kachelbouwer?

Een kachelbouwer is een vakman die kachels installeert die op hout of gas gestookt worden, in woningen en andere soorten gebouwen. De werkzaamheden die een kachelbouwer uitvoert kunnen per installatie verschillen, maar komen grofweg neer op het plaatsen van de houtkachel, het aanleggen van het rookkanaal en het eventueel ombouwen van de houtkachel als het een inbouw houtkachel betreft. Ook het boren van de benodigde gaten in gevels en muren kan tot de verantwoordelijkheid van een kachelbouwer behoren. Het installeren van houtkachels zal in de meeste gevallen uitgevoerd worden door specialisten, die werkzaam zijn voor een houtkachel winkel, omdat het specialistische werkzaamheden betreft. Andere werkzaamheden van een kachelbouwer kunnen ook zijn het testen van houtkachels, het onderhouden van houtkachels en het eventueel vegen van schoorsteenkanalen. Houtkachels die veel gebruikt worden moeten ook regelmatig onderhouden worden, omdat bijvoorbeeld het vuurvast koord en/of de vuurvaste stenen vervangen moeten worden als ze versleten zijn. Het laten installeren van een houtkachel door een kachelbouwer is belangrijk, omdat houtkachels alleen goed werken als ze op de juiste manier geïnstalleerd worden. Het laten installeren van een houtkachel door een kachelbouwer is ook belangrijk, omdat houtkachels op een veilige manier gebruikt moeten kunnen worden. Houtkachels zijn tegenwoordig redelijk populair te noemen, omdat moderne houtkachels een fraai uiterlijk kunnen hebben dat prima past binnen interieurs. Daarnaast beschikken moderne houtkachels over een hoog rendement. De nieuwe houtkachels hebben dan ook een rendement dat wel kan oplopen tot negentig procent. Naar schatting hebben ongeveer tien a vijftien procent van alle huishoudens een houtkachel in huis. Het beroep kachelbouwer moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat het prima denkbaar is dat een kachelbouwer ook verantwoordelijk is voor andere werkzaamheden.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Kachelbouwer

Wat is het salaris en tarief van een Kachelbouwer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kachelbouwer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Kachelbouwer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Kachelbouwer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl