Voorbewerker autospuiter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Voorbewerker autospuiter?

Een voorbewerker autospuiter is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, die te maken hebben met klaarmaken van voertuigen die gespoten moeten worden. Het beroep voorbewerker autospuiter heeft meestal betrekking op leerlingen die autospuiter willen worden. Als voorbewerker autospuiter ben je werkzaam voor een schadeherstelbedrijf of een carrosseriebouwer. Een voorbewerker autospuiter is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, zoals het demonteren van onderdelen, het schuren van onderdelen en het spuitklaar maken van onderdelen. Het spuitklaar maken van onderdelen heeft betrekking op het ontvetten en afplakken van onderdelen. Ook het opbouwen van voertuigen na het spuiten behoort tot de werkzaamheden van een voorbewerker autospuiter. Het voorbewerken van voertuigen is belangrijk werk, omdat het anders niet mogelijk is om voertuigen te spuiten. Het is niet zo dat een voorbewerker autospuiter alleen te maken heeft met auto's. Denk aan bedrijfswagens, campers en aan bussen. De inhoudelijke werkzaamheden van een voorbewerker autospuiter kunnen verschillen per voertuig, maar hebben in alle gevallen te maken met het spuitklaar maken van voertuigen. Het is denkbaar dat een voorbewerker autospuiter ook zal helpen tijdens het spuiten van voertuigen. Het beroep voorbewerker autospuiter moet in de meeste gevallen gezien worden als start beroep binnen de schadeherstelbranche, waarbinnen leerlingen uiteindelijk willen doorgroeien tot autospuiter. Een voorbewerker autospuiter kan daarom in veel gevallen aangemerkt worden als gezel, omdat de voorbewerker autospuiter nog een opleiding aan het volgen is. In dat geval ben je werkzaam onder een ervaren schadehersteller of autospuiter, die aangemerkt kunnen worden als je leermeester. Als voorbewerker autospuiter ben je in de meeste gevallen werkzaam als allround medewerker, die ingezet kan worden voor alle voorkomende werkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Voorbewerker autospuiter

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Voorbewerker autospuiter

Welke opleiding is nodig om Voorbewerker autospuiter te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Voorbewerker autospuiter? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Voorbewerker autospuiter

Wat is het salaris en tarief van een Voorbewerker autospuiter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Voorbewerker autospuiter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Voorbewerker autospuiter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Voorbewerker autospuiter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl