Voorbewerker autospuiter

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Voorbewerker autospuiter?

Een voorbewerker autospuiter is een vakman of vakvrouw die verantwoordelijk is voor diverse werkzaamheden, die te maken hebben met het klaarmaken van voertuigen voordat ze gespoten kunnen worden door een autospuiter. Het beroep voorbewerker autospuiter heeft meestal betrekking op een leerling autospuiter, die nog niet zelf mag spuiten, of die alleen bepaalde onderdelen mag spuiten. Dit kan wel verschillen per werkgever, omdat het ook denkbaar is dat een voorbewerker alleen verantwoordelijk is voor voorbereidende werkzaamheden. Als voorbewerker autospuiter ben je meestal verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, zoals het demonteren van onderdelen, het schuren van onderdelen en het spuitklaar maken van onderdelen. Daarnaast ben je meestal verantwoordelijk voor het opbouwen van voertuigen na het spuiten. Het voorbewerken van auto's en/of andere voertuigen is belangrijk werk, omdat het anders niet mogelijk is om de voertuigen te spuiten. Als voorbewerken autospuiter kan je werkzaam zijn voor verschillende soorten autoschadebedrijven, die verschillende voertuigen kunnen herstellen en spuiten. Een voorbewerker autospuiter kan ook met andere voertuigen werkzaam zijn dan alleen met auto's. De inhoudelijke werkzaamheden als voorbewerker autospuiter kunnen verschillen per voertuig, maar hebben in alle gevallen wel te maken met het spuitklaar maken van voertuigen. Het is als voorbewerker autospuiter mogelijk dat je zal helpen tijdens de spuitwerkzaamheden, echter kan dit per opdracht en per bedrijf verschillen. Zoals eerder omschreven zijn de meeste voorbewerkers een opleiding aan het volgen tot zelfstandig autospuiter.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Voorbewerker autospuiter

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Voorbewerker autospuiter

Welke opleiding is nodig om Voorbewerker autospuiter te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Voorbewerker autospuiter? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Voorbewerker autospuiter

Wat is het salaris en tarief van een Voorbewerker autospuiter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Voorbewerker autospuiter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl