Jachtopzichter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Jachtopzichter?

Een jachtopzichter is een toezichthouder die verantwoordelijk is voor het beheren van wildstand in een natuurgebied of natuurgebieden. Het houden van toezicht heeft betrekking op de wildstand van grote hoefdieren en op het naleven van de regels. Er zijn jaarlijks wildtellingen en aan de hand daarvan wordt landelijk bepaald welk aantal dieren in een bepaald kan leven zonder de balans te verstoren. De jachtopzichter houdt rekening met de richtlijnen om te bepalen welke dieren voor afschieten in aanmerking komen, dit om een gezonde balans te creëren of in stand te houden. Een van de taken van een jachtopzichter is het uitvoeren van patrouilles in natuurgebieden. Het doel hiervan is om acties of gebeurtenissen te signaleren die in strijd zijn met de vis- en jachtwetten. Het behoort eveneens tot de taak van de jachtopzichter om biologische data te verzamelen. Ook maakt het onderzoeken van rapporten met betrekking tot schade aan vastgoed of gewassen, veroorzaakt door wild, deel uit van de werkzaamheden. Een jachtopzichter kan de beschikking hebben over een jachtopzichters hut om deze als uitvalsbasis te gebruiken om toezicht te houden. Het komt voor dat bij de uitvoering van de werkzaamheden het nodig is om zieke en gewonde dieren uit een populatie te halen. Dit om te voorkomen dat deze dieren door honger sterven. Ook het uitdunnen van een populatie valt onder de verantwoordelijkheid van een jachtopzichter. Bijvoorbeeld als een groep dieren te groot is, waardoor deze vertrekt naar andere gebieden, waardoor schade aan de natuur kan ontstaan. Het is verder de taak om te voorkomen dat er sprake is van verstoring van de rust. Bijvoorbeeld door wandelaars aan te spreken die zich niet aan de regels houden, zoals de mensen die met een loslopende hond wandelen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Jachtopzichter

Wat is het salaris en tarief van een Jachtopzichter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Jachtopzichter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Jachtopzichter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Jachtopzichter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl