Product owner

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Product owner?

Een product owner maakt onderdeel uit van een scrumteam en vertegenwoordigt de belangen van de opdrachtgever, of de product owner is zelf de klant van het product. Een scrum bestaat uit een scrum master, het ontwikkelteam en de product owner die samen een doel willen bereiken. In het kort kunnen we de belangrijkste werkzaamheden van een product owner het beste omschrijven als het vertegenwoordigen van het klantbelang. Binnen een scrum wordt op een vaste manier gewerkt waarbij efficiency en optimale return on investment (ROI) belangrijke woorden zijn. De product owner maakt dus onderdeel uit van een multidisciplinair team, waarbinnen verschillende vaklieden samenwerken om een doel te bereiken. Een product owner kan zelf eigenaar zijn van het te maken product of vertegenwoordigt de belangen van de eigenaar. Het is de product owner die de belangen van de opdrachtgever zal bewaken en het is de product owner die steeds feedback zal geven, zodat de uiteindelijke waarde van een product gemaximaliseerd wordt. Een product owner is ook verantwoordelijk voor het beheer van de product backlog. Product backlog heeft betrekking op een vaste lijst met punten die uitgewerkt moeten worden om een product te kunnen ontwikkelen. Het beroep product owner heeft raakvlakken met het beroep productmanager, echter is een productmanager op een bredere manier verantwoordelijk voor producten. Een productmanager heeft ook te maken met productontwikkeling, marketing, logistiek, financiën en kwaliteitswaarborging. Een product owner maakt dus onderdeel uit van een scrum team dat aangemerkt kan worden als ontwikkelteam. Alle verschillende teamleden binnen het scrum-team zijn verantwoordelijk voor vastgestelde werkzaamheden, waardoor de effectiviteit en efficiëntie van het team zal toenemen. Daarnaast is de kans op eventuele fouten tijdens de ontwikkelfase veel kleiner door het toepassen van de scrum methodiek.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Product owner

Wat is het salaris en tarief van een Product owner? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Product owner in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Product owner

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Product owner bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl