Voertuigbekleder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Voertuigbekleder?

Een voertuigbekleder is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met voertuigbekleding. Denk hierbij aan het restaureren van stoelbekleding, het vervangen van stoelbekleding en aan het compleet vervangen van voertuiginterieurs. Als voertuigbekleder heb je in de meeste gevallen met verschillende voertuigen te maken, zoals auto's, bussen, campers, caravans en boten. De werkzaamheden van een voertuigbekleder zijn in alle gevallen aan te merken als specialistische werkzaamheden, omdat het restaureren van voertuigbekleding om speciale vaardigheden en technieken vraagt. Ondanks dat de werkzaamheden van een voertuigbekleder veel weg hebben van een meubelstoffeerder zijn de werkzaamheden niet helemaal met elkaar te vergelijken, omdat een voertuigbekleder niet alleen stoelen of kussen bekleedt. Denk bijvoorbeeld ook aan het stofferen van dakhemels, dashboards en middentunnels. Daarnaast kan een voertuigbekleder te maken hebben met cabriolets die voorzien moeten worden van een nieuwe kap. Andere werkzaamheden kunnen zijn het adviseren van klanten met betrekking tot de juiste stof en/of leer en kleursamenstelling. Het is denkbaar dat een voertuigbekleder ook andere werkzaamheden uitvoert, zoals het reinigen van auto-interieurs. Het laten bekleden van voertuigen kan om verschillende redenen nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan versleten stoelen, doorgezakte stoelen of aan mensen, die een andere kleur stoffering willen. Daarnaast kan de bekleding kapot zijn, waardoor iemand de bekleding wenst te vervangen. Ook liefhebbers van oldtimers kiezen er vaak voor om het hele interieur te laten vervangen, zodat het voertuig na de restauratie weer als nieuw is. Veruit de meesten zullen het laten bekleden van hun voertuig uit handen geven aan een voertuigbekleder, omdat zelf niet te doen is. Afhankelijk van het voertuig kan het om verschillende bekledingswerkzaamheden gaan.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Voertuigbekleder

Wat is het salaris en tarief van een Voertuigbekleder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Voertuigbekleder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Voertuigbekleder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Voertuigbekleder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl