Aanhangwagen monteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Aanhangwagen monteur?

Een aanhangwagen monteur is gespecialiseerd in het onderhouden, repareren, aanpassen en keuren van aanhangers. Daarnaast is het denkbaar dat een aanhangwagen monteur verantwoordelijk is voor het inkopen en verkopen van aanhangers. Aanhangers worden gebruikt door bedrijven en particulieren om goederen te vervoeren. Afhankelijk van het doel kan het ook om speciaal ingerichte aanhangers gaan. Over het algemeen is het zo dat particulieren gebruik van kleinere aanhangers, die meestal niet beschikken over een eigen kenteken. Het zijn vooral bedrijven die gebruikmaken van grotere aanhangers, die voorzien zijn van een eigen kenteken. Om dit soort aanhangers te mogen trekken is het belangrijk dat de bestuurder beschikt over het rijbewijs BE. Aanhangers worden tegenwoordig op verschillende manieren gebruikt, waardoor er behoefte is aan gespecialiseerde bedrijven, die deze aanhangwagens bouwen en onderhouden. Afhankelijk van het doel kan het om complexe aanhangwagens gaan, die gebouwd worden voor specifieke werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan aanhangwagens, die voorzien zijn van een kraan om goederen te kunnen laden en te lossen. Aanhangers zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, omdat lang niet alle bestuurders over het vrachtwagenrijbewijs beschikken. Het behalen van het vrachtwagenrijbewijs is tegenwoordig kostbaar. Daarom kiezen veel bedrijven er voor om BE combinaties aan te schaffen. Autobedrijven maken bijvoorbeeld lang niet altijd gebruik van vrachtwagens om auto's te vervoeren. Autobedrijven maken steeds vaker gebruik van combinaties, die met een BE rijbewijs bestuurd mogen worden. Er bestaan tegenwoordig veel aanhangers, die op verschillende manieren gebruikt worden. Denk aan autotransporters, machinetransporters, paardentrailers en aan de bekende bakwagens of plateauwagens. Het onderhouden van aanhangers betreft specialistische werkzaamheden waarbij de veiligheid een belangrijke rol speelt.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Aanhangwagen monteur

Wat is het salaris en tarief van een Aanhangwagen monteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Aanhangwagen monteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Aanhangwagen monteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Aanhangwagen monteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl