Wegenwachter

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Wegenwachter?

Een wegenwachter is een eerste automonteur die beschikt over veel ervaring en aanvullende opleidingen. Een wegenwachter is dus een automonteur die moet beschikken over veel kennis en ervaring om te kunnen werken als wegenwachter. Als wegenwachter werk je doorgaans alleen en zal je dus zelfstandig diagnoses moeten kunnen stellen en ter plekke reparaties kunnen uitvoeren, zodat automobilisten weer verder kunnen met hun reis. Als er geen reparatie mogelijk is op locatie zal de wegenwachter een sleepbedrijf inschakelen. Een sleepbedrijf brengt de auto naar de gewenste locatie waar deze eventueel gerepareerd kan worden. Ondanks dat een wegenwachter redelijk veel reservematerialen tot zijn beschikking heeft is het niet zo dat een wegenwachter over alle onderdelen beschikt en alle reparaties kan uitvoeren op locatie. Toch kan een wegenwachter in veel gevallen een auto wel weer rijklaar krijgen, omdat de meeste pechgevallen bestaan uit kleine mankementen zoals een lege accu, lekke banden, geknapte snaren, elektronische problemen, verkeerde brandstof of een lege tank. In dit soort gevallen is directe hulp op locatie doorgaans geen probleem. Het beroep wegenwachter is alleen voorbehouden aan vaklieden die aantoonbaar over de juiste opleidingen en werkervaring beschikken. Niet iedere automonteur kan dan ook zomaar wegenwachter worden, omdat de wegenwacht strenge toelatingseisen hanteert met betrekking tot wegenwachters. Nieuwe wegenwachters krijgen ook diverse aanvullende opleidingen voordat ze mogen werken als wegenwachter.

Lees verder...

Opleiding tot Wegenwachter

Welke opleiding is nodig om Wegenwachter te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Wegenwachter? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Wegenwachter

Wat is het salaris en tarief van een Wegenwachter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Wegenwachter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl