ImArt

BedrijfImArt
ProfielDeze pagina is 4026 keer bekeken.
AdresDorpsstraat 86
7958 RR Koekange

0522 480 002
ContactStuur ImArt een bericht
Extra informatiebedrijfsprofiel

bedrijfsprofiel

Deze pagina bevat extra informatie van ImArt.

ImArt
Het overlijden van een geliefd mens of dier is een ingrijpende gebeurtenis. Na het fysieke afscheid en de uitvaart volgt vaak de pijnlijke confrontatie met de leegte, de stilte en het gemis.
Er wordt troost gezocht in mooie herinneringen die als waardevolle schatten worden meegedragen en gekoesterd.
 
Niet zelden is er na het afscheid het verlangen naar iets tastbaars om zo de aanwezigheid van de dierbare te blijven voelen. Bij ImArt begrijpen we dit. Wij hebben ons daarom gespecialiseerd in handgemaakte urn- en gedenkzuilen.Dat is onze manier van ondersteuning tijdens het proces van afscheid en rouwverwerking na een overlijden. Zo kan het verdriet uiteindelijk een plekje krijgen. 
 
Zuilen
In de bouwkunde zijn zuilen dragende pijlers of pilaren van hout of steen. Het woord zuil kan ook symbolisch worden gebruikt voor iemand of iets waarop wordt gesteund.
 
Op de zuilen van ImArt zijn beide betekenissen van toepassing. Daarnaast is iedere zuil van ImArt een persoonlijk en uniek kunstobject gemaakt van zuiver natuursteen. Een herinnering wordt zo letterlijk vereeuwigd.
 
Het idee achter de zuilen van ImArt is ontstaan vanuit de behoefte van nabestaanden om na de uitvaart in de eigen omgeving een gedenkplaats te creëren. Maar de zuilen kunnen bij crematie ook in bijvoorbeeld een columbarium of een urnentuin worden geplaatst. Na een begrafenis kan een zuil dienst doen als een mooi en bijzonder gedenkteken. ImArt heeft hiervoor twee soorten zuilen ontworpen: de urnzuil en de gedenkzuil.
 
Urnzuil
De urnzuil van ImArt heeft binnen in het monument ruimte voor een urn, meerdere urnen, de as of een gedeelte van de as. Deze zuil is speciaal ontworpen als gedenkzuil na een crematie. Het is niet ongebruikelijk dat de as van de overledene door het crematorium wordt meegegeven om het persoonlijk te bewaren. Ook bij een dierencrematorium wordt dit gedaan. De zuil kan vervolgens dienst doen als urn, houder van urnen maar ook als ‘drager’ voor een urn.
 
Gedenkzuil
Een gedenkzuil van ImArt is een persoonlijk en massief monument dat is ontworpen om te herinneren zonder rekening te houden met asbestemming.
 
Zowel de urnzuil als de gedenkzuil kan een herkenbaar siermonument zijn of een verhullend kunstobject dan wel gebruiksvoorwerp. Omdat de zuilen gemaakt zijn van natuursteen kunnen ze binnen en buiten worden geplaatst. 
 
Voor het maken van urn- en gedenkzuilen wordt door ImArt veelal gebruik gemaakt van Belgisch hardsteen en Franse witsteen.
Voor het ontwerp van de zuil zijn er tal van mogelijkheden. De zuilen worden gemaakt in diverse formaten met of zonder handgehakte tekst of ornamenten en met of zonder accessoires.
 
Er is keuze uit bestaande en op maat gemaakte ontwerpen. Eventueel met ruimte voor verwerking van de as, een urn of meerdere urnen. Laat u bij uw keuze inspireren door de ideeën van schriftbeeldhouwer Willy Pladdet.
 
Handgehakte letters en ornamenten 
De zuilen van ImArt moeten vooral aan één ding voldoen: passen bij de herinnering aan de dierbare. Bij ImArt willen we gedenken écht persoonlijk maken. 
 
Willy Pladdet kan als schriftbeeldhouwer de zuil voorzien van handgehakte letters. Denk hierbij aan initialen, een naam, een enkel woord of meerdere zinnen. 
Een handgehakte letter “leeft” door de speling van licht en schaduw, en geen letter is exact hetzelfde. Het is mogelijk om de letters in uw eigen handschrift, of in dat van uw dierbare te laten maken. Aangevuld met een klein ornament of versiering geeft dat de zuil een eigen karakter.
 
Een tekst kan ontroeren, raken, inspireren, aan het denken zetten of gewoon mooi zijn. De inscripties zijn altijd persoonlijk en handgehakt. Dat vooral maakt iedere zuil uniek.
Misschien heeft u zelf een tekst die u als herinnering in natuursteen wilt vereeuwigen. Wij hebben ook de vaardigheid in huis om een passende tekst of persoonlijk gedicht voor u te schrijven.
 
Accessoires
Accessoires bepalen mede het karakter van de zuil. Een accessoire kan puur en alleen ter opsiering worden gebruikt maar heeft ook de eigenschap de functie van een zuil te bepalen.
De accessoires van natuursteen worden door ImArt ontworpen en met de hand gemaakt. Dat betekent dat er wat accessoires betreft ontzettend veel mogelijkheden zijn. 
We passen soms ook brons toe, wat voor nog meer diversiteit zorgt. Bronzen accessoires worden in opdracht gemaakt door gespecialiseerde kunstenaars met wie we nauw samenwerken.

Mijnzzp.nl