Boomrooier

Mobiele abonnementen voor een Boomrooier

Mobiele abonnementen vergelijken

Team Mijnzzp

Als Boomrooier kun je een mobiel abonnement op verschillende manieren afsluiten. Je kunt bijvoorbeeld een mobiel abonnement zakelijk afsluiten of kiezen voor een privé abonnement als je een zakelijk abonnement wilt combineren in één toestel. Het afsluiten van mobiel abonnement begint in ieder geval eerst met verschillende abonnementen vergelijken. Om de maandelijkse abonnementskosten zo laag mogelijk te houden is het verstandig om voor een vast bedrag per maand te kiezen. Dit kan bij alle bekende providers zoals met Odido, Vodafone en KPN.

Vergelijk aanbieders prijsoverzicht

Mobiele telefoon

Het beste zakelijk telefoon abonnement voor zzp'ers

Als zzp'er ben je afhankelijk van je mobiel. Het liefst wil je een goedkoop en toch kwalitatief goed mobiel abonnement, maar dat is vaak niet zo makkelijk. Er wordt dan ook heel wat onderzoek gedaan naar het beste zakelijke telefoonabonnement voor zzp'ers. Het aantal gesprekken dat je voert, bepaalt hoe breed of smal het aanbod moet zijn. Voor elke zzp'er kan een ander abonnement geschikt zijn. Er nog meer providers naast de bekende Odido, Vodafone en KPN. In dit artikel geven wij je een goede indicatie van het aanbod als Boomrooier.

Fiscaal voordeel telefoon abonnement

 • Online app gebruikenEen groot voordeel van zzp'ers en freelancers is, dat je fiscaal voordeel heb van je zakelijke telefoon. Zakelijke telefoonkosten zijn namelijk aftrekbaar van je inkomen. Hierdoor besparen zzp'ers vaak veel geld op hun telefoonkosten. Veel zelfstandige ondernemers maken dan ook gebruik van een zakelijk mobiel abonnement. Zakelijke telefoongesprekken voor de onderneming zijn volledig aftrekbaar van de belasting. Zo kun je de maandelijkse kosten laag houden.

Kosten aanschaf mobiele telefoon zzp-er, kan je die aftrekken?

Een nieuwe smartphone mag je meestal niet in één keer aftrekken omdat de totale kosten meestal meer bedragen dan 450 euro,-. In dat geval beschouwt de Belastingdienst een nieuwe mobiele telefoon als een investering die je verplicht moet afschrijven over meerdere jaren. Wanneer je nieuwe telefoon nodig hebt, dan kom je tegenwoordig al snel boven de 450,- aan totale kosten uit. Je mag de nieuwe telefoon dus niet in één keer afschrijven. Voor het berekenen van de afschrijving en het bepalen van de boekwaarde kun je onze handige calculator gebruiken.

Afschrijving en boekwaarde berekenen

Aanbod van mobiele telefoons

Je hebt een breed aanbod telefoon abonnementen op de markt, maar hoe kies je dan nu het goede zakelijke telefoontoestel? Eigenlijk is het een kwestie van uitproberen, maar hieronder geven we je alvast enkele handige tips.

Als je vaak belt is het verstandig om een mobiel abonnement met onbeperkt bellen te nemen. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over de kosten en kan je gewoon lekker doorbellen. Heb je veel buitenlandse contactpersonen? Kijk dan of er een abonnement met gratis internationale roaming is. Zo bel je voordelig naar het buitenland en hoef je geen onverwachte kosten te betalen als Boomrooier.

 • Wil je graag flexibel zijn in gespreksduur? Kies dan voor een mobiel abonnement met per seconde afrekening. Zo betaal je nooit teveel en kan je ook lang bellen als je dat wilt. Bij de meeste providers moet je wel de eerste minuut volledig betalen. Daarna gaat de afrekening per seconde. Het minimale verbruik is dan ook meestal 1 minuut.
 • Kijk ook goed naar de bundels. Vaak zit er in een abonnement meer dan je denkt. Bijvoorbeeld onbeperkte sms'jes versturen of MB's voor internetten. Zo hoef je niet bang te zijn dat je plots veel te veel betaalt.
 • Bij het zoeken naar een zakelijk telefoon abonnement kom je al snel uit op providers die vooral ook geschikt zijn voor particulieren. Bepaalde aanbieders bieden een breed aanbod zakelijke telefoons. Zo biedt de provider Odido bijvoorbeeld een aantal zakelijk telefoons aan, waaronder de iPhone en Samsung Galaxy. De provider Telfort biedt ook verschillende goede smartphones aan voor een scherpe prijs.
 • Als je nog geen idee hebt welk toestel je wilt gaan kiezen, is het verstandig om een online-abonnement te nemen met je huidige toestel. Zo zijn er vele providers die de optie sim only abonnement aanbieden en zo kan je altijd overstappen naar iets anders als je een betere aanbieding tegenkomt.
 • Het is verstandig om je te laten informeren door deskundigen. Bijvoorbeeld via een vergelijkingssite of de website van de provider zelf. Zo weet je zeker dat je het beste abonnement voor jouw situatie afsluit.

Zakelijk mobiel abonnement afsluiten als zzp'er

Als zzp'er mag je in bijna alle gevallen zakelijke abonnementen aftrekken van de belasting. Voor een mobiel abonnement moet er dan sprake zijn van zakelijk gebruik. De Belastingdienst ziet de telefoon zelf als een noodzakelijk hulpmiddel om je werkzaamheden uit te voeren. Hierdoor mag je de kosten van het zakelijk telefoonabonnement en internet aftrekken van je inkomen. Deze kosten vallen onder de zogenaamde 'ondernemersaftrek'. De btw van je zakelijk mobiel abonnement mag je verrekenen bij de aangifte omzetbelasting. De aftrekbare btw berekenen is mogelijk met onze gratis btw-calculator.

Aan het werkenEen mobiel abonnement behoort dan ook tot de aftrekbare kosten voor zzp'ers als je zakelijk gebruikmaakt van de telefoon. Omdat zakelijke gesprekken en privé vaak door elkaar lopen, is het lastig is om het zakelijke deel exact te berekenen wanneer je telefoon ook privé gebruikt. Daarom mag je tegenwoordig zelf een realistische inschatting maken van de zakelijke gesprekskosten. Dit gaat overigens niet alleen om mobiele telefonie.

Vaste telefoonlijn vanaf huis, aftrekbaar voor zzp?

 • Zzp'ers die thuis werken mogen ook een deel van de vaste kosten verrekenen met de Belastingdienst. Het gaat dan alleen om de gemaakte zakelijke gesprekskosten. Hierover hebben wij eerder een artikel geschreven met voorbeeld berekening. Het privé gebruik is overigens niet aftrekbaar. Je moet dus eerste het zakelijk deel vaststellen.

Zakelijk mobiel abonnement

De meeste zzp'ers hebben behoefte aan een ruime bundel voor zakelijke doeleinden. De abonnementskosten van de zakelijke telefoon en het mobiel internet berekenen de meeste providers aan de hand van een vast telefoon abonnement. De hoogte daarvan kan verschillen per provider. Er zijn tegenwoordig veel verschillende abonnementen die allemaal hun voordelen en nadelen kunnen hebben. Ben je een fanatieke internetter en ben je dag en nacht online, dan is een internet en bellen pakket misschien wel de beste keuze. Bij het eerste abonnement of een nieuw abonnement is het wel belangrijk om te kijken naar actuele prijzen van het zakelijke abonnement. Providers bieden iedere dag wel unieke kortingen aan. Voor de nieuwste generatie mobiel telefoon zijn de speciale acties meestal wel beperkt.

Zakelijke telefoon en afschrijving

 • Als zelfstandig ondernemer heb je regelmatig te maken met aankopen en investeringen. De aankoop van een bedrijfsmiddel van minder dan 450 euro exclusief btw worden gezien als een kostenpost. Een kostenpost mag je in een keer afschrijven als zzp'er. Wanneer een zakelijke mobiele telefoon duurder is, dan betreft het een investering. Deze mag je in aftrek brengen van de belasting over de winst. Je kunt hiervoor maximaal vijf jaar lang afschrijven. Om te bepalen of een mobiele telefoon als bedrijfsmiddel gezien kan worden, moet je dus naar de aanschafprijs kijken. De abonnementskosten zelf zijn wel meteen aftrekbaar.

Wat zijn de fiscale voordelen van een zakelijk mobiel abonnement?

Het grote voordeel van een zakelijk mobiel abonnement is dat de kosten van een telefoonabonnement aftrekbaar zijn. Daarnaast is het ook nog mogelijk om btw te verrekenen met de Belastingdienst. Dat geldt voor de aanschafkosten, de abonnementskosten, het dataverbruik en de gesprekskosten. De meeste providers bieden daarnaast ook leuke acties die alleen gericht zijn op ondernemers. Let er wel op dat het abonnementen van de zakelijke rekening afgeschreven worden. Anders loop je het risico dat de Belastingdienst lastige vragen kan gaan stellen. Het is zakelijk gezien slim om gebruik te maken van een zakelijke bankrekening.

Kantoor aan huisOok voor de vaste telefoon kun je een zakelijk account krijgen. In de meeste gevallen kun je extra voordeel behalen wanneer je het vast internet abonnement combineert met de vaste telefoon. Er zijn redelijke veel zzp'ers die vergeten dat ook de vaste lijn kan toebehoren tot de onderneming.

Het juiste abonnement uitkiezen als Boomrooier

Als zzp'er kun je in de meeste gevallen het beste kijken naar de laatste drie telefoonrekeningen. Aan de hand van de facturen kun je dan tot een gemiddelde komen. Ben je een basis internetter, een gemiddelde internetter of zit je iedere minuut op de telefoon?. Gebruik je de mobiele telefoon veel om te bellen of gebruik je voornamelijk whatsapp? Dit zijn belangrijke vragen om voor jezelf te beantwoorden. Een goede optie is om voor een combinatie abonnement te kiezen. Deze pakketten zijn als het ware geschreven met de ondernemer in het achterhoofd. Zo kun je volledige controle houden over de abonnementskosten van je nieuwe telefoon. Bij een provider kun je meestal zelf ook een berekening maken.

Zakelijk sim only abonnement

Als zelfstandig ondernemer kun je ook kiezen voor een zakelijk sim only abonnement. Zakelijke sim only abonnementen kunnen wel erg verschillen per aanbieder en prijs. Sim only abonnementen zijn redelijk populair te noemen en worden ook zakelijk gebruikt. Het grote voordeel van sim only, is dat je een flexibel abonnement kunt samenstellen. Daarnaast is sim only ook goedkoop en betaal je maandelijks een vast bedrag als Boomrooier. Er zijn veel sim only aanbieders op de markt, dus voor advies kun je altijd terecht bij een provider. Gratis nummerbehoud is tegenwoordig bij alle aanbieders mogelijk. Bij zakelijk gebruik van een mobiele telefoon is gratis nummerbehoud heel belangrijk. Als ondernemer wil je geen risico lopen met je zakelijke nummer. Bij zakelijk gebruik is het extra belangrijk om te letten op gratis nummerbehoud.

Moet de telefoon op de bedrijfsnaam staan?

 • Als zzp'er met een eenmanszaak is het niet verplicht om je telefoon abonnement op de bedrijfsnaam te zetten. Op de factuur mag dus ook gewoon je privé naam opgenomen worden. Ook zonder bedrijfsnaam kun je de kosten van het abonnement aftrekken. Het is ook niet verplicht om een zakelijk mobiel abonnement af te sluiten. Ook een privé afgesloten abonnement kun je gewoon administratief opnemen in de boekhouding. Particuliere abonnementen moeten dan wel zakelijk gebruikt worden.

Zakelijk mobiel abonnement voor een Boomrooier

 • Op onze vergelijkingspagina hebben wij de meeste interessante aanbiedingen voor zelfstandig ondernemers opgenomen. Alle bekende providers zijn opgenomen. Let wel op de aanschafkosten van de telefoon. Een nieuwe telefoon mag je in de meeste gevallen niet in een keer fiscaal aftrekken.

Mobiel abonnement met mobiel of sim only abonnement afsluiten

Een nieuw abonnement afsluiten hoeft niet in combinatie te zijn met een telefoon. Het is namelijk mogelijk om alleen een telefoon abonnement af te sluiten. In dat geval kies je bijvoorbeeld voor een sim only abonnement. Het is ook mogelijk om een sim only abonnement af te sluiten bij een andere provider. Hiervoor kun je gebruikmaken van de overstapservice met nummerbehoud. Nummerbehoud als Boomrooier is meestal belangrijk. Als bedrijf kun je niet zomaar een ander nummer gebruiken. Daarom is nummerbehoud voor ondernemers zo belangrijk.

Man aan het bellenNet zo als er speciale telefoonabonnementen zijn voor zakelijke gebruikers. Vanzelfsprekend is een mobiel abonnement verlengen ook mogelijk zonder overstappen. Hierbij kun je wel weer kritisch naar de maandelijkse kosten kijken. Ook kan het verstandig zijn om het huidige abonnement regelmatig te bekijken op eventuele lopende aanbiedingen. Het afsluiten van een abonnement met telefoon is vaak niet nodig wanneer het nog om een goede mobiele telefoons gaat.

Nieuw abonnement en online boekhouden

 • Zakelijke gebruikers adviseren wij om te kiezen voor voldoende GB werkgeheugen wanneer het om een nieuw abonnement gaat. Het is van groot belang dat je over voldoende werkgeheugen beschikt wanneer je ook een boekhouden app gebruikt. Ook is het tegenwoordig verstandig om gebruik te maken van onbeperkte data voor het internet. Hoeveel mb internet je nodig hebt, is ook wel afhankelijk van het eigen gebruik. In ieder geval is het als Boomrooier slim om ook het online boekhouden op de mobiel mogelijk te maken. Dit kan tegenwoordig met alle goede online boekhoudprogramma's.

Mobiel abonnement met goedkopere telefoon

Wanneer je niet kiest voor de nieuwste iPhone, kun je vaak veel besparen op de maand abonnementskosten. Er zijn veel meer smartphones en andere toestellen die vaak stukken goedkoper zijn. Ook is het niet voor iedereen even belangrijk om de hoogste internetsnelheid te kunnen behalen. Op dat onderdeel kun je dus ook de gewenste databundel aanpassen. De toestel specificaties bepalen vaak ook voor een groot deel de uiteindelijke kosten. Naast de iPhone zijn er nog veel meer goede toestellen. Vanzelfsprekend is de internetsnelheid voor de meeste mensen wel belangrijk. In ieder geval is het voor de meeste mensen niet noodzakelijk om gebruik te maken van krediet wanneer het gaat om het goedkoopste abonnement met mobiel of een losse telefoon.

Mobiel abonnement met telefoon

Een goedkoop abonnement is met onze abonnement vergelijken eenvoudig te vinden. Onze abonnement vergelijken toont alle bekende en onbekende providers. Alle providers bieden regelmatig een aanbieding aan. Met de juiste aanbiedingen kun je extra voordeel behalen. Denk bijvoorbeeld aan hogere internetsnelheden of aan het krijgen van extra mogelijkheden via whatsapp.

Vergelijk aanbieders mobiel

Mijnzzp.nl