Team Mijnzzp

Mobiele telefoon

Je hebt er vast wel eens mee te maken gehad: je koopt een nieuwe telefoon en hebt opeens een ander formaat SIM-kaart nodig. Of je gaat naar het buitenland en koopt daar een lokale SIM-kaart om goedkoper te kunnen bellen en internetten, en je moet vervolgens je minuscule Nederlandse SIM-kaart proberen niet kwijt te raken om dat er maar één SIM-kaart in je telefoon past. Die problemen kunnen verleden tijd zijn met behulp van eSIM. Wat is dat, en wat heb je eraan?

Wat is eSIM?

Een eSIM is een SIM-kaart die niet fysiek bestaat. Maar hoe zit dat dan, want hoe kun je bellen zonder SIM-kaart in je telefoon? Om netwerk te hebben heb je inderdaad een SIM-kaart nodig, maar dit hoeft niet meer een kaartje te zijn dat je in een slot in je toestel stopt. eSIM is een feature die je activeert op je telefoon. De eSIM van Simyo installeer je bijvoorbeeld gemakkelijk via hun app. Zo kun je toch bellen, internetten en sms’en zonder een fysieke SIM-kaart. De techniek van eSIM is wel relatief recent, waardoor nog niet alle smartphones hier al op berekend zijn. Om erachter te komen of het met jouw toestel kan, moet je hier even naar Googelen.

Wat zijn de voordelen van eSIM?

Zo’n virtuele SIM-kaart brengt natuurlijk verschillende voordelen met zich mee. Het probleem van verschillende formaten SIM-kaarten voor verschillende toestellen is hiermee verholpen, hoewel je natuurlijk wel een smartphone nodig hebt die eSIM ondersteunt. Daarnaast is het handig als je in het buitenland een fysiek SIM-kaartje koopt om daar goedkoper te kunnen bellen en internetten. De slot voor je SIM-kaart in je telefoon is dan immers leeg, dus je kunt het buitenlandse kaartje erin plaatsen zonder dat je een ander, Nederlands kaartje moet bewaren.

Mobiele telefoon

Maak een dual-SIM van je smartphone

Wat ook een voordeel is van eSIM, is dat je hiermee van je telefoon een dual-SIM toestel maken. Dat wil zeggen dat je er twee SIM-kaarten op kunt gebruiken terwijl er maar plaats is voor één. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld zakelijke communicatie wilt scheiden van privécommunicatie, of twee nummers hebt maar juist niet met twee verschillende toestellen wilt hoeven rondlopen.

Hoe kom je aan zo’n eSIM?

Hebben we je interesse opgewekt in eSIM? Dan kun je op zoek gaan naar een provider die eSIM aanbiedt, bijvoorbeeld bij een Sim Only abonnement. Mogelijk biedt je huidige provider dit ook aan en kun je tussentijds overstappen van een fysieke SIM-kaart naar eSIM. Check uiteraard wel eerst of je telefoon geschikt is voor eSIM. Dit is in ieder geval zo bij de Apple telefoons iPhone SE (2020), Xs, Xs Max, Xr, 11, 11 Pro en 11 Pro Max. Bij Samsung geldt dit voor de Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, Fold en Z Flip. Ook kan het met de Motorola RAZR en de Google smartphones Pixel 3, 3 XL, 3a, 3a XL, 4, 4 XL.

In samenwerking met simyo.nl

Mijnzzp.nl