Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Uit onderzoek dat de raad voor Werk en Inkomen heeft gepubliceerd, blijkt dat het gebruik van het Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen tussen 2007 en 2009 met maar liefst 32 procent is toegenomen. Het gaat vooral om zelfstandigen in de bouw, de transportsector, ICT sector en de financiële sector, zo blijkt uit het onderzoek.

Voor veel zelfstandigen is het door de economisch slechte tijden lastig om rond te komen. Opdrachten vinden is een stuk lastiger geworden dan voor de crisis. Hierdoor zijn veel zelfstandige gedwongen om aan te kloppen bij de gemeente voor hulp. Vaak vragen de zelfstandigen de hulp waar ze recht op hebben ook nog eens veel te laat aan. Als ze bij de gemeente aankloppen zijn de schulden in veel gevallen al niet meer te overzien. Ook moet de gemeente een vermogenstoets doen. Dit kan betekenen dat de zelfstandige zijn bezittingen gedwongen moet verkopen zoals een auto of vermogen uit zijn huis.
 
Zelfstandigen die in de problemen zijn geraakt kunnen dus hulp krijgen via de gemeente. Niet alleen hulp op financieel gebied maar ook zaken als coaching en advies zijn middelen die de gemeente kan inzetten om de zelfstandige er weer bovenop te krijgen.

 

Mijnzzp.nl