Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

 

De zwarte zaterdag komt er weer aan. Heel Frankrijk en Italië hebben vanaf vandaag weer vakantie. Ook veel Nederlanders gaan dit weekend naar hun vakantiebestemming. Er worden dan ook weer honderden kilometers file verwacht op de snelwegen naar het zuiden van Europa. Wachttijden van meer dan vijf uur zijn geen uitzondering. Via de ANWB website kunt u een filmpje bekijken vol met informatie over de wegen en werkzaamheden.
 
Veel mensen gaan met de auto naar hun vakantiebestemming omdat dit voor hen handiger is. Een volle auto met baggage, de kinderen achterin de auto en maar rijden. Na ongeveer 15 uur rijden en file komt u dan eindelijk op uw bestemming aan. Veel mensen nemen deze bewuste stressreis dan ook maar voor lief.
 
Gaat u morgen weer een paar uur stil staan op de Franse wegen, neem dan genoeg water en eten mee zodat u lekker kunt lunchen in de auto.
 
Vorig jaar kenden wij in Nederland nog de vliegtaks. Deze is inmiddels alweer naar de prullenbak verwezen. Wat erg gek was aan de vliegtaks was dat lange vluchten meer toeslag kostten dan korte vluchten. Wanneer u naar Amerika vloog was dit duurder dan wanneer u naar Frankrijk vloog. Dit is op zich best gek want korte vluchten zijn toch slechter voor het milieu en ook zeker minder gewenst. Immers kunt u ook per trein naar Frankrijk.
 
Wanneer u besluit te gaan vliegen naar uw vakantiebestemming bent u er vaak vele malen sneller dan met de auto. Het gekke van vliegen is dat het wachten vaak langer duurt dan het vliegen naar de bestemming. Dus kiest u zelf maar. Staat u liever stil op een Franse snelweg of staat u liever in de rij op een luchthaven....?

 

Mijnzzp.nl