Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp
Het zijn nog steeds roerige tijden in ondernemend Nederland. Zo komen er steeds meer zelfstandig ondernemers bij in een periode dat de opdrachten niet meer voor het oprapen liggen en vooral in de bouw blijft het aantal zzp'ers maar groeien. Wie op het moment voor zichzelf gaat beginnen kan er maar beter voor zorgen dat ze hun huiswerk gemaakt hebben om niet van een koude kermis thuis te komen. Zo staat het uurtarief al een periode onder druk en is de concurrentie vaak groot te noemen. Voor iedereen is er wel een andere reden te bedenken om als zelfstandige te gaan werken. De één wenst meer vrijheid en de ander denkt als zelfstandige meer te kunnen verdienen.
 
Wie toch de stap waagt om als zelfstandige te gaan werken doet er goed aan te onderzoeken wat zijn of haar eventuele kansen zijn in de markt. Zo is het slim om te onderzoeken wat collega ondernemers rekenen en onder welke voorwaarden ze precies werken. Wanneer een collega ondernemer een paar euro goedkoper werkt kan dit al betekenen dat men een bepaalde opdracht niet gegund krijgt. Vooral bij langlopende opdrachten kan een paar euro verschil uiteindelijk oplopen tot een groot verschil.
 
Dat de concurrentie fel is blijkt maar weer eens binnen de transportsector. Vrachtwagenchauffeurs zijn het zat dat goedkope chauffeurs hun werk afpakken en tegen uurtarieven werken die voor Nederlandse chauffeurs niet meer werkbaar zijn. Tijdens deze actie op 12 december zullen chauffeurs uit Nederland, Denemarken, Zweden en Noorwegen maximaal 60 km per uur gaan rijden op de snelwegen. Tenzij er al een file staat, natuurlijk...
 
Ook in de bouw zijn het nog steeds moeilijke tijden en staat het uurtarief nog steeds onder druk. In de Achterhoek is er onlangs weer een grote aannemer geweest die veel personeel heeft moeten ontslaan omdat er te weinig werk is. Naar verwachting zullen er nog meer aannemers volgen die het zelfde zullen moeten doen.
 

Mijnzzp.nl